Angkat berat ketika hamil

Kandungan saya baru 10minggu tp saya angkat berat tempat kerja jadi sakit bawah peranakan saya kenapa tu ibu ibu? #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

2 Balas

Allahu.. Tekanan otot tu dari tangan ke abdomen.. Elakkan angkat berat ya. Risiko kepada kandungan dan puan pun boeh sakit pinggang bagai.

mmg la sbb rahim tgh nk mmbsr dh ada bebanan lain. dh tahu prengnant tu minta la tlg org lain utk angkat brg berat. kenapa perlu risiko kan diri..

5mo ago

Terpaksa saya yg buat sis saya kerja cleaner saya dah minta sama bos untuk bgi saya 1kawan untuk angkat angkat tp tiada kena bgi terpaksa la saya relakan diri buat sendiri