Angkat berat

Saya 6 minggu hamil. Bnyak sangat orang sekeliling pesan jangan angkat berat berat..seriyau jugak sy.. tapi berapa kilo berat yang dimaksudkan yg dianggap berat tu ye🤔#ingintahu #firstbaby

10 Balas

Saya masa first trimester tak tahu lg pregnant relaks gi angkat almari. Skrg dh 4 bulan pun turun naik tangga sambil angkat anak lbh 10kg hari2 sb rumah kami ni flat. Ikut kemampuan badan mommy mcmn. Jgn ikut orang atau paksa diri. Jaga diri dan baby tu penting 😄

saya pregnant , handbag sendiri pun suami tak bagi angkat 😂 sebab beg tu kira 2kg lebih gak lah. tp biasa lah perempuan tak boleh la kalau tak pegang handbag. rasa kosong. last2 beli beg kecik, isi phone dengan dompet je 😂😂😂

klau sy 10kg masih boleh angkat & masih ringan bagi sy. tong gas kosong pon masih angkat sbb mmg dh biasa kerja berat dari bujang. dari awl preggy mmg dok angkat berat sbb mniaga. alhamdulillah okok saja skrg dh 7bulan.

depends pd badan , sy minggu lps 21week buang sampah berat sikit je . terus sakit pinggang .. seminggu menahan sakit . 4hari dalam wad 😪 scan pinggang ada bengkak .. Alhamdulillah baby okay ..

Lain orang lain kekuatan dalaman. Mcm saya, penyapu sikit pun dah senak perut. Ada orang angkat almari time pregnant tak rasa pape. Blh try test dulu ☺️

2y ago

betul sis,,jd penat ,sy brnti rest n buat balik

Depends atas badan kot. Sebab saya angkat anak sulung saya yang setahun 10kg. Sekarang dah 35w pregnant.

Sy selalu buat kerja berat..lari kesana kesini sbb kerja di emergency department ..huhuu..sama² kita jga diri sis

trimister 3, angkat botol air 1 liter pun terasa sesuatu kat perut. So, hati2 lah ye..

jgn angkat berat yg melebihi 5kg

Beras 5kg.