Makan Panadol

Boleh ke pregnant mom makan panadol? Ataupun lebih baik jumpa doktor klinik je. Saya baru pregnant 13 minggu.

155 Balas

boleh mkn awk..hanye panadol shj boleh mkn time preggy..xde masalah..masa sya preggy sya bekal kan panadol jer..sya lagi lah..sakit kepala tahap maigrain punye..tapi nk buat mcm mne..hnye panadol shj yg boleh mkn😅 panadol yg sesuai ambik diklinik lah..jgn beli sebarangan dikedai2..

Awl2 preggy dlu sy rsa mcm sis rsa tpi x demam pon.. Mmg mcm tu la kot.. Bdan pnas mcm org dmm tpi x dmm pon.. Try g farmasi bgthu nk pnadol yg org preggy blh makan.. Klu risau kt baby dlm tu jgn mkn.. Tahan je dlu.. Badan sis bru nk sesuaikn diri dgn baby kt dalam tu😘 kuat demi anak..

5y ago

Betul.. kebas2 badan mcm nk dmm.. tp tk dmm 😅

Klau br prgnt..seeloknya mmg xbley mkn ubt!stiap org xsma..spupu sy mkn pndol trus gugur.sy dlu pn dmm sbln jgk,xbrni nk mkn ap2 ubt lgpn dktr mmg xbg mkn..spupu sy tu g klnik dorg tw dy prgnt tp bg jgk ubt,dy mkn..pstu trun darah..ksian dy gugur.

Yg saya tau ubat selsema... Batuk x boleh utk ibu mengandung.... Paracetamol rasa ok... Tp apa apa pun better tanya dan check doktor..Saya pernah demam batuk selsema.. doktor x bg ubat langsung saya bg mc utk rest sahaja

sbaiknya dptkan nasihat doc..mkn ubt yg doc bg..tp utk 13week mmg sy pn dlu skit kepala yg amat..tp tiap hari mnum jus delima madu alhamdulillah makin hilang..sebaiknya jumpa doc..kita xthu ketahanan tubuh kta mcm mane

Kerapkan mandi.. panadol biasa (bkn actifast atau lain²) atau PCM selamat utk dimakan asalkan x melebihi dos yg dibenarkan.. kalau takut, mkn sebiji pun dh cukup utk setiap 6-8 jam.. banyakkan minum air kosong..

Some said cough/flu meds is not good for pregnant woman. Cus it cause you sleepy and it can effects baby too. So when i had bad cough last time, i only drink warm lime juice till it’s gone by naturally.

Sy sblum preggy mmg mgraine je mkn ponstan. Sjak preggy ni sy than jela kalau migraine pcm pn x mkn. 3 hari jgk baru nk ok. Tp skrg kalau mgraine pn shari cmtu dh ok dh . Bykkan minum air kosong sis

Wassalam. Hi sis! Boleh ambik panadol (paracetamol) ye sis. Yg biasa punya je. Yg tu selamat dan boleh makan utk ibu mengandung 😁 jgn biarkan badan panas lebih dari 38c keatas ye. Tkelok utk baby.

Bg ibu preggy doc xbg mik.actifast..sy hritu mkn pcm doc bgtw hnye ubt dr kk.n hsptl kerajaan kuarkn je ibu3 peknen leh mkn if demam n sakit.kepala..sbb kandungan dia xsm mcm panadol actifast