Nanas yg dah masak?

Boleh ke mkn buah nanas yg dah msak? Skg preggy 16w5d.. 1st bby..

9 Balas

Buah nanas masak,klu ikutkn xde masalah nk makan. Cuma khuatir rahim tak kuat. Setiap org xsama. Klu saya la, suggest dah masuk trimester ketiga nnt boleh try.itupun sikit2 je dulu. Masa pregnant ank ketiga pun sy makan juga nanas masak,tp time tu dh trimester ketiga,dekat2 due nk bersalin.

4y ago

Ow yke,mmg dah masak nnas tu,then my mom bt msak lauk lg,kembang jga ler air liur,tpi tahankan je..

Sedapnya nanas..masa mula2 xtau yg diri ni tgh pregnant kerap jgk la mkn nanas..sedapnya ya ampun..lps tu bila dh tau pregnant husband x kasi dh mkn pregnant..kdg klu bjalan sorg2 pun x brani gak nak beli wlupun teringin sgt..

Nurse pernah ckp klu nak mkn nenas mkn yg betul2 masak..jgn mkn nenas muda..mkn pun jgn lah smp sebijik buat jamah2 je 😆

Ikut bdn n kkuatan rahim masing² jgk mcm sy alhmdulillah sllu² mkn nenas dr awal preg smpai skrg 21w,klu xyakin elok jgn mkn lg

4y ago

Tq advice

Saya 27w dh,tp masih xbrni nk mkn, klau trgin mkn skit ja jgn mkn smpai knyg,mkn bg rsa ja okay

Sy pn mkn nenas manis time preggy..tp x byk! Buat jamah2 jew..

Kalau takda alahan boleh je mkn, makan berpada-pada je..

4y ago

Tq advice

Elakkan dulu.. Kalau nk rasa mkn sikit.

Saya makan jgk sikit. Teringin