Nanas

Hi mummy2 ? pregnant dh 24 weeks..boleh x mkn nanas?? Ade kwn yg bgitau nanas yg dah msak(ripe pineapple) pun dmkn..p yg masih lagi belum msak xblh mkn..btul kerr?? Teringin sgt nk mkn nnas dgn petis buah ? kwn sya yg preggy 7 month laju jerr dia mkn nnas yg dh msak tu sya tgok?

4 Balas

Sy pn mengidam nenas start awal pregnant. Since sy pregnant anak sulung, takut nak makan. Masuk 7 bulan baru makan. 😊

Sy pon ad mkn dulu msa dah msuk 6bln.. Tp sy bli nenas jenis yg manis dan peram bg betoi2 msak.

Ikot org sis.. ad certain org xboleh mkn.. mcm sy mmg sy mkn je alhamdulillah xde pape

Boleh je makan.. Cuma jangan berlebihan lah rasanya