Pilihan Tempat Bersalin

boleh ke misal kata saya tinggal di Bangi, memilih untuk beranak di Hospital Putrajaya? atau kita perlu bersalin di hospital yang paling dekat? kalau diikutkan memang hospital Serdang lebih dekat. cuma bertanya untuk kepastian.

3 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

saya rasa boleh. tapi hospital kerajaan takde booking. semua walk in. jika Pn nak bersalin di Putrajaya, pada waktu akhir kehamilan, elok Pn tinggal di area situ untuk memudahkan perjalanan je hospital. saya takut, jika Pn dah sakit bersalin dan nak ke hospital putrajaya memakan masa yg lama, saya risau ada kompilasi dan ini boleh membahayakan Pn dan baby.

Baca lagi
VIP Member

Kalau hospital Putrajaya boleh je walk-in. Booking tu kalau nak package yg 1st class. Dlm beberapa ribu juga kos package 1st class tu. Kalau yg walk in biasa, make sure bawa rm800 deposit. Harga deposit sama untuk dua2 hospital Putrajaya dan hospital serdang

2y ago

thank you ! its a good information

tertanya jgk ni, sbb dduk bangi jgk plan nk bersalin putrajaya perlu ke booking ya😂