Bersalin di Hospital Serdang or Putrajaya

Hi mommies. Nak tanya sesiapa yang latest bersalin dekat Hospital Serdang. Macam mana okay ke? Ada juga x yang bersalin dekat Hospital Putrajaya? okay x? Nak tau dari segi costing dan servis okay ke Hospital Serdang atau Putrajaya. Lepas tu sekarang dua2 hospital ni husband boleh temankan sekali x? Saya dah 34 week nurse dah tanya nak bersalin dekat mana masih x tau lagi huhuhu. Mommies boleh sharekan pengalaman sikit? #firsttimemom #advicepls #ingintahu

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Ni pengalaman saya la ye bersalin HPJ. Tapi last year. Takda apa yang berubah cuma skrg suami boleh teman dalam LR, n dtg masuk wad je waktu melawat Saja (based apa yg nurse KK bgtau) Untuk HPJ, saya bersalin walk in. Ada je ibu2 yg bukaan belum 2cm dapat katil. Tapi saya da terbuka 4cm. Jadi mmg terus nurse doc mmg terus attend. Daftar pac rm1. Bila da hbis bersalin saya dapat wad katil 4. Tapi saya stay kt wad tu xlama, midnight dieorg transferkan saya ke wad ber2 Sbb esok da boleh discharge. Servis mmg semua tiptop. Nurse Baik2. Guard pun baik. Untuk bil saya saja, RM1265, bersalin normal. Da macam harga FPP 🤭 untuk anak pulak harga lain Sbb masuk SCN 3 hari RM518 tapi ada subsidi kerajaan rm500. Jadi hanya bayar RM18. Jadi untuk bersalin anak kedua ni saya ada risik2 tanya pasal HS dgn kawan Sbb dia baru bersalin bulan 9 haritu m. Walaupun cost mmg agak murah bawah rm100, tapi bila dgr kena tgu kat kerusi Sbb xda katil n smpai bermalam tu terus saya cancel kan. Tak sanggup dengan parking lagi full lagi. Tapi itulah bergantung kat puan. Walaupun saya ddk Putrajaya. Saya sanggup bersalin kat kampung Sbb cost n environment.

Baca lagi
5mo ago

Ha a terima je. Buku pink saya pun Sticker hijau. Tapi kalau wad full, dia akan transferkan ke bahagian risiko rendah if xda ap2 lepas bersalin.

TapFluencer

Hospital putrajaya hanya ada ward first class. Bezanya berapa katil sebilik saja. Layanan memang tiptop, service bagus. Bersalin normal kurang2 kena seribu lebih, czer tak lebih 3k. Ada harga dekat websitenya, boleh rujuk untuk maklumat lebih details

2019 sy bersalin kt HPJ 2ari 1mlm rm675.bersalin normal..ok lah byr deposit rm800 trus dpt katil ...insya allah kli nie nk HPJ jugak..skrg dah 36week..lynn ok je..nurse sllu dtg pantau kite n tnye² itu ini...🥰

5mo ago

Semoga dipermudakn sgala urusan ya sis☺️

VIP Member

xpasti sis sy pun ank ke 3 ni bkl besalin serdang sbb kerajaan..klau putrajaya campur sy pilih y mne mmpu je.. 😇

2w ago

Yang awak masuk ni wad biasa ke atau wad yang fpp tu ya? Kerja kerajaan dia ada ikut gred ke untuk dapat bilik tu?

TapFluencer

👍👍