HOSPITAL SERDANG @ HOSPITAL PUTRAJAYA

Hai assalamualaikum mommies semua. maaf nak tanya, ada tak mommies yg pernah bersalin di Hospital Serdang atau Hospital Putrajaya? Boleh saya tahu mcm mana prosedur untuk bersalin di sana? #1sttimepregnancy #firstmom #ingintahu

2 Balas

Pakej fpp hspital putrajaya kena booking awal, haritu sy tanya nurse dia ckp fpp dh fully booked smpai januari 2024. Skrg ada pakej yg 1st class iaitu 1 bilik 4 org, 1 blik 2 org dan 1 blik sorg, smua ni dipanggil 1st class. Deposit kena byr masa register sebanyak rm800. Kalau brsalin normal kos dia rm450, nnti dia akn pulangkn balance deposit. Kalau ceaser dlm range rm1400-rm1800. Nak senang standby je rm2000. Bersalin pakej ni just walkin je mcm biasa, bwk bku pink pegi pac. Tapi klau puan atau husband krja krjaaan, free je smua ni. Hospital Serdang boleh je walkin mcm biasa bwk bku pink masa nk dkt brsalin. Tapi sy trauma dgn hspital serdang😅 Sbb ramai sangat2, sy haritu warded sehari sbb ad blood spotting, sy tido dkt lntai surau sbb tkde katil, 44 org tido merata sbb ktil takde, trlalu rmai patients. kena extra sabar tggu turn utk dptkn katil.

putrajaya pakej fpp dan 1st class xsilapnya. kena book awal, checkup disana dan perlu deposit. serdang semua class ada.