Waltu tidur bayi 5 bulan

Hi ibu2 berapa lama bayi 5 bulan spatutnye tidur siang.sbb org asyik sroh tidur kn anak tiap 2 jam .kdg sy tngk ank sy tu mcm Xpuas lg main dh kne tido.so die tido pn skjap2 je nk tuggu tidokan pn asyik dk main je dlm buai.

1 Balas

betul lah yg org tu ckp. rutin anak bawah 1y stiap kali dia bangun adalah eat (susu), play n sleep. mummy kena tahu cue tido dia. dah nmpk tarik2 telinga menguap gosok2 mata tu tnda mummy kena bawak tido trus. klau mummy biarkan je tu yg nnt berat anak susah naik sbb tido x cukup n mlm pun nnt lama2 susah nk tido. tmpt tido dia kena kasi malap sikit baru mood tido dia smpai. klau lmbt tidokan smpai anak overtired, tu yg salah satu punca kacau berat n anak tido kejap2 je