surat nikah belum siap

nk tnya, msa buat buku pink boleh guna surat nikah sementara x?

11 Balas

Mcm saya hari tu. Tunjuk je surat nikah sementara tu puan. Nurse cuma nak tahu kita dah kahwin ke belum. Hari 1st buka buku, klinik kk saya panggil husband sekali test darah utk HIV. Nurse cakap nanti dah siap sijil nikah, photostate tampal belakang buku. Tujuan supaya suami boleh masuk labor room bila bersalin nanti.

Boleh sebab tu bukti kita dah kawin. Tapi nnt kalau surat asal da siap, buat copy then stapler kat belakang buku pink sebab nnti masa lps bersalin nak daftar kat jpn benda tu da ada so xkalut da nnt.

Ni saya share document yg diperlukan utk proses buka buku pink. https://my.theasianparent.com/klinik-kesihatan-ibu-dan-anak-buku-merah

saya hri first buka buku ,,xbawak langsung kad nikah 😅 ... anak first,,jadi saya xtaw apa2 .. mujur laa no i/c suami sya ingat .. hihii .

Setengah kk xminta surat nikah.. Juz tanya tarikh nikah... Sis pergi je buka buku pink.. Jngn risau...

kk sy g xmntk pape pn..cuma mintak ic sy je ..

Buku pink tak guna surat nikah .

5y ago

Sama kat tpt saya kna ada copy sijil nikah. Kalau xde guna sementara. Kalau ada kna lampirkan skali.

Boleh je

Blh je