Kandungan Saya dh 16 mnggu. Saya lngsung tkda selera mkn. Saya risau psl baby Dan berat maintain je

Boleh bantu Saya Tak ?

9 Balas

X pa sis. Lain orang lain alahananya. Sy skrg dah w19, alhamdulillah selera dah makin okey berat pun baru nak naik. Alahan ni ada orang smpai 8/9 bulan jugak. Sis makan je apa yang selesa esp kalau x blh makan nasi, sis top up la dengan buah atau susu. Nak cover balik nutrisi badan☺️

Sy dari awl hamil smpi 17minggu xblh mkn nasi dan saya kena tahan wad selama 1minggu.. tp lepas makn mamariam selera n muntah2 da xada.. ada satu wad dengan saya bagi saya cuba 1 botol alhamdulillah dengan izin allah selera bertambah, muntah2 saya dah xada..

masa sy 1tri sy xde selera makan nasi. tp blh je mkn benda lain. berat dlm sebulan naik 0.5kg je. nurse ckp kena naik 0.3kg seminggu. cuba awak min buah², roti, mee. tp bila dh 2tri baru la berselera mkn

sama laa selera makan nasi xde . dia nk makan jajan2 and buah aje. adeh . x selera betul . tak thu nk buat apa naik kan selera. buah pun dh start bosan makan . berat x naik2 . hopely baby ok je .

terima kasih semuanya .. Saya bimbang dgn prtumbuhn Dan prkmbngn dia .. bila tnya kwn² yg lain semua ckp berat naik .. Tak penah turun atau maintain .. lpstu selalu tgk perut mcm Tak bsr sgt ..

sya sma jugak selera kdg kurang.kdg ok.risau jugak kdg² pksa mkn minum mesti nk muntah.lepas pksa mkn minum sya menagis.dh tnya misi dkt kk depa kta normal.kena mkn minum jugak.bgi tenaga.

Sis makan buah2 or benda2 yang sis boleh makan. Jgn bg perut kosong. Sian baby. Sy pun kdg tak slera nak makan. Kalau lapa sgt, sy buat milo cicah biskut

Sy mkn vit b complex n vit tmbhn yg dktr kat klinik bagi je. Alhamdulillah ssuai jg lah dgn sy utk tmbh selera mkn.

insyallah takde pape. rasa macam ni normal ye puan 😊