Selera makan tak ada

Sy hamil dh 14 mnggu..tpi selera mkan lngsung xde...mkn skit pun kdang² tak habis...smpai kdang trase lemah tubuh²...ada spe² tahu mcm mne nk tmbah slera mkan kmbali

1 Balas

saya pun mcm tu dlu, sbb pg2 uweekkk uwekkk jd xde selera nak makan, tp makan tetap kena jugak! jd saya makan banyak buah2an, sbb sy suka..mangga masam utk elak mual, avocado, oren, papaya, jagung.. memang kuar modal cket tp x lama...sblm trimester kedua dah start makan normal balik.oh! try overnight oats, tu sedap gak, blh buat portion sikit2.....what do you like to eat? 😊