Pjj and pregnant

Boleh bagi semangat untuk saya? Saya pjj dengan suami Tapi bukanlah jauh sangat, cuma kerja suami berat dan kalau nak ulang alik kesian suami keletihan. Risau jadi apa2 dalam perjalanan pulang So faham2 jela, nak reply whatsApp pun susah juga Kerja berat, rehat tu mmg betul2 rehat Waktu pregnant ni emosi saya cepat sgt terasa Sikit2 nangis, teringat je menangis Tengok orang lain dengan suami pun rasa sedih Boleh ibu2 atau bakal2 ibu atau isteri2 yg sedang pjj share dengan saya, macam mana nak handle emosi? Saya risau kalau selalu menangis, anak lahir nanti kuat nangis jugak 🥲 org kata lah mcm tu...

25 Balas

sye pjj hari ketiga nikah. lekat pn selepas 1 thn kawin, nak jumpa pn susah sbb jauh 5/6 jam. so 2/3 bulan sekali jla. sye mental mse first2 peknen jela, sbb alahan smpai warded tp suami tk dpt balik pn sbb tugas. dh hujung2 nak deliver nie Allah bgi sye rezeki, sye dpt transfer kerja dkt dgn suami alhamdulillah. doa byk2 semoga dipermudahkan setiap yg susah mesti ade hikmah. sbr byk2

suami sya skrg ada dekat PULAPOL.. anak sulung sya setahun 7bulan.. no otw 37w.. kami start PJJ masa preg 24w++.. awal2 dlm 4hari tanpa khabar asyik nangis je tp lepas dpt public call walaupun 5minit dlm seminggu tp bg Sya dah ok.. sis cuba kawal perasaan pikir benda lain.. sis luangkan masa tgk shoppe ke brg2 baby.. keluar ambik angin luar..

Saya dr awal kahwin PJJ. Dan alhamdulillah dikurniakan zuriat awal. Pun dlm keadaan PJJ. Tp alhamdulillah sepanjang pregnant sy tak alah teruk, tak ngidam pelik2. Org kata Allah jaga kita sbb suami jauh. Alhamdulillah pregnancy sy mudah. In sha Allah pregnancy awk pun akan mudah. Stay strong ibu. Nnt anak pun akan ikut berdikari mcm ibunya.

hi momy..sy pjj dari kawin smpai la skrg..around 5 years... alhamdulillah.skrg dikurniakan 2 cahaya mata..btl pjj ni akn buat kite emosi.bkn kite..malah suami pun akn emosi..kuatkn ati..positifkn diri..x semua org diuji dengan pjj..dan apa yg diberikan akn menjadikn momy lg kuat dan hebat..semoga dipermudahkan segala urusan momy..

Saya dan suami pun pjj. Suami kerja di kelantan, saya di kl. Baru nikah dan saya bunting pelamin. Mula2 mmg emosi, tpi saya berbincang dgn suami elok2. Tiap2 hari kami video call. Utk lepaskan rindu dan bercerita apa shj perkembangan diri dan baby. Jgn sedih2 ok, kuatkan utk baby. Selalu la berckp dgn baby❤️

sy pun PJJ dgn suami..kdg² bila teringat nangis sendiri, kdg² rasa mcm lemah sgt tp sy tak layan sgt perasaan tu..sibukkan diri dgn kerja dan bila ada masa buka utube dengar ceramah agama..moga Allah pelihara segala rasa yg tdk baik...In Shaa Allah

Sy pun pjj jugak start dri sblum dpt thu pregnant smpai skrng dha 27weeks masih lg pjj.. ye mmg kdg2 rsa kosong sbb suami tiada dsisi, tp sy sbukkan dri dngn bkerja dn luangkan bnyk masa dngn kwan jd kurng la skit rasa keseorngN tu 😉

Sy dengan husband pun PJJ. Menangis tu memang macam routine mingguan 🤣🤣🤣. Bagi sy kalau kita nak menangis kita nagis saja. Sebab dengan menangis kita akan rasa lega. Sy lebih ikut keselesaan diri.

sama la nasib kita sis..suami jarang2 balik rumah..saya duduk rumah sorang2 kdg nak urus semua sorang2 stress rasa..kdg2 menangis sorang2..tp saya selalu vd call sebelum tidur dpt la lepas rindu sikit..

Sy pun mcm tu .. cuma sy bukan pjj tp sy lebih kurg sis .. sedih sgt . Kdg2 menangis sendiri .sbb kecik hati tp bt bt tkde apa try busykan diri and happy2 kan diri sendiri je 😊😘