hi mommies sy dah smggu insomnia.. rasa stress n tertekan sngt..

bole x share ape yg perlu sy buat.?#32week

4 Balas

Cari someone yg puan percaya, luahkan apa yg puan rasa, apa yg buat puan stress. Cari masa me time dan Buat aktiviti yg buat puan seronok supaya hormon happy dpt dirembeskan utk kurangkan hormon stress. Sy masa pregnant anak first pun pernah ada insomnia. Sy beli supplement utk insomnia kat farmasi. Consult dgn farmasi tu ubat apa yg sesuai utk pregnant mom. Dlm masa yg sama, sy selalu pillow talk dgn suami sebelum tido walaupun dia dah x layan sy sbb mengantok asalkan apa yg buat otak sy rasa serabut, sy luahkan semua. Nak tido, sy akan pasang ngaji atau melody yg buat sy rasa khayal.

kena inform nurse atau doctor

Consult dgn doktor ya.

jumpa dr yg sebaiknya