Teringin sngt mau mkn durian

Bleh kh mkn durian sya skrng mngndung mau msuk 6bulan tpi teringin sngt mau mkn tpi itu la tkut mau mkn bru anak pertama jdi ragu² mau mkn tkut ada apa² jdi ermmm?🥺🥺

15 Balas

Sy ada baca. yg 1 ulas durian bersamaan 3 sudu teh gula. kalau ada gdm tu jaga2. sila la minum air byk + exercise atau buat apa2 yg patut. haha setakat nak lepas keinginan tu bole la makan 1- 2 ulas. dlm 1 minggu tu, sy mkn 1 -2 ulas sehari. ada sekali tu Sy makan 3 ulas. lepas berapa hari panas dalam. tobat jap 😂

3y ago

alamak hahaha iykah sis😅

kalau takut takut sis jamah dulu seulas dua. If malam tu okey esok makan lagi. Saya masa first makan durian time preggy takut juga. Try seulas. Esok nya makan lagi 3 4 ulas. Pastu lepas makan minum air kat pangsa dia baca selawat tiga kali. Insyallah okey

3y ago

iya mmng tkut sis sbb bru anak first sbb tu tkut² mkn ni🥺

boleh je sis.. saya ni hantu durian haritu makan lebih 9 ulas 😅alhamdulillah takde pape jadi baby pun okey je aktif..kalau takot makan sikit je buat lepas ngidam pun okey..dependss pada badan masing²..tapi lepas makan tu minum air msak banyak²

3y ago

iya sis sda mkn 3ulas sekali panas perut sda bnyk mnum air mask mngkin sya tidak bleh mkn durian lg

boleh nak mkn ja..sy dk mkn ja..tp jarak la.ari lain lak mkn..ni sy baru lepas mkn durian hahah.. 2 ulas jaa hari lain plak la mkn..baru 4 bln lbh kdgn..boleh la mkn lau nk lpas trgin..jgn mkn bnyak nt pnas dlm lak..

3y ago

oh iya kh sis trimaksi komen nya😊

Saya pun nak msuk 6 bln. Memang hantu durian. Sbb 1st baby.. saya had kn ke 3 ulas je.. asal dpt rasa. 1 ulas x ckup .. 2 ulas masih kurang.. 3 ulas ni da sedar diri. Lepas tu minum air banyk2 sis..

3y ago

oh iya kh sis betul² teringin sngt mau mkn durian

boleh. cuma jgn banyak sgt. kalau teringin, makan la 4-5 ulas. lepas tu biar dulu sampai teringin semula. tak digalakkan mkn byk durian ni sbb tinggi gula dan naikkan BP.

Sy penah tanya doc, dia kata boleh je makan semua kecuali nenas bahaya. Lps doc bg green light mmg belasah kaw kaw. Tp berpada pada ya sis

sy pon ank sulung, mkn ja durian kdg bnyk jgk . boleh ja mkn tpi yg ad gdm xdigalakkan mkn bnyk sngt tkot nanti gula dlm darah tinggi plak 😅

3y ago

mkn la sis . musim doyan setahun sekali .nk tnggu lepas berpantang plak xtahu la bila hahaha tpi makan pon kene jaga² laa .berat sy pon makin naik nii 😂😅

sy pun mkn msw kndungan 6bln ..dsbbkan ad gdm ..sy cme mkn 1-2 ulas je .. tp alhamdululillah..lps jgk teringin .

blh kl tringin sgt..mkn dikit je hilngkn mengidam..jgn mkn sebijik dua buah durian tuhh...pns tau bby dlm prt🤭🤭

3y ago

hehehe iya mau lepaskan teringin je ni😁