Hi..I skrg 30 wk 2 hari boleh makan durian x? Teringin sgt mau mkn durian☺️

Teringin mau mkn durian boleh x mkn

2 Balas

sebelum nak makan apa apa, puan kena tahu kandungan makanan tu dulu. Durian, tinggi kandungan gula & kalori. Kalau puan ada GDM, elok lah tak makan. Bab tinggi kalori tu pulak, baby boleh bertambah berat badan. Kalau baby besar sangat, berkemungkinan pula kena c-sec & mungkin ada komplikasi lain. Tapi kalau teringin sangat tu, makan berpada pada lah ye. Kena tahu keadaan kesihatan & kandungan puan terlebih dahulu 👍🏼

bolee makan tapi jangan banyak..seulas 2 okay.Saya makan durian haritu pakej dengan Tempoyak n bubur durian pun naek berat mendadak 3kg🤣