Makan Durian

Assalamualaikum n hai semua.. Just mau tnya sja ya, ada tak yg sma mcm sya teringin mkn durian tp sya skrng 14w5d.. #pregnancy #advicepls

Makan Durian
24 Balas

ada orang, badan dia boleh makan durian. ada org x. saya makan masa 30w keatas. sebab saya takut jadi macam kak pupu saya, koma lepas makan durian. lepastu meninggal herm nasihat saya, makan masa bby dah besar dan makan pon dalam kuantiti sikit2. durian lagi menyeramkan dari nenas masak bagi saya la sis 😂

baru makan semalam 2 ulas. hari ni 3 ulas. kehkeh insyaAllah okay. but makan pakai glove sebab bau dia melekat dekat tangan and hidung pregnant ni takleh nak tahan bau macam tu lelama.

saya dah 6 bulan tapi husb still xbagi makan 😅 pastu time ni lah dok lalu lalang durian kat wall lah.. p mana2 mesti ade org jual derian.. sabo je lah

Ambik la rasa sis.. Tgh mengndung ni la boleh mkn macam2.. Tp atas badan la kuat xkuat.. Kalu was2, rasa skit dulu.. Kalu ok xde ape2 mkn la byk2

Sye pernah mkn durian msa pregnant, tpi sye thu durian ni panas so lps mkn beberap ulas sye kerap kn minum air masa . Alhamdulilah bby ok .

saya dh 3 bulan kandungan tpi suami x bgi mkn durian..terase jgok nk mkn... saya syg kandungan saya ni.. durian ni pns

Boleh mkn sikit sbb kandungan pun masih bru kn.. Mcm sy kandungan dh 7 bulan ke ats mmg sy mkn byk sgt durian.. Alhamdulillah bby ok..

3y ago

Macamana kita nak pastikan baby okay lepas pada kita makan durian tanpa scan ? Maksud saya utk pengetahuan sendiri, saya baru 4bulan lebih macamtu saya makan durian lebih pada 4ulas , so kalau boleh share em nak tau lah macamana nak tau baby kita okay 😃

Boleh. Tiada masalah. Masa saya mengandung sy kerap makan durian. Sampai dah nak bersalin 2cm pun saya keluar makan cari durian 🤣

4y ago

hahahahah ya Allah sempoi 🤣🤣

pregnant 28weeks. bru je 1st time makan 3 ulas tadi spjg pregnancy ni.. sedaaaap. rse xde mslh klu minum byk air msak n berpada2

2y ago

sy pon blik kmpg durian tgh bnyk hihi apo lagii takleh tahan sgtt. mkn jelaa

pengalaman sy first perggy gugur gara2 durian n jenis panas tak sesuai mkn tme perggy klu nak setakat rasa bole kut . .