Bleeding after bersama

A bit sensitif topic. But after bersama suami ada light bleeding. Tkde lendir. Baby active gerak2 now tgh baring. Sakit area perut tuu sikit je, tk rasa mengeras or mcm period pain. Hopefully tkde pape sebab awal lagi baru 36minggu. Ada mommies pernah experience ni takk in third trimester?? #1stimemom #advicepls

2 Balas

Kalau bleeding lepas bersama tu rasanya tak pelik. Kadang2 bersama boleh sebabkan bleeding. Macam saya on 35 weeks, saya ada keluar spotting. Tapi saya tak bersama suami pun. Bila ke hospital, 1st soalan doktor tanya, sebelum spotting tu ada bersama suami tak. Macam saya, mmg tak bersama suami pun. Lepas tu ada beberapa soalan lagi doktor tanya. Kalau tiba2 spotting / bleeding tapi tak bersama suami, ada beberapa kemungkinan. Antaranya, uri lekang, uri di bawah, bayi diatas. Alhamdulillah, lepas doktor check, saya dan kandungan okay je. Posisi baby dan uri pun okay. Tak lama lepas tu saya bersalin on 37 weeks. Tapi kalau mommy nak ke hospital dan dapat pemeriksaan daripada doktor sendiri pun boleh. Apa2 pun semoga selamat semuanya dan takde apa2 yang bahaya. Semoga dipermudahkan urusan. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Hi mommy. Saya rasa better pegi hospital. Takut pangkal rahim mommy ada maslah. Sy ada kawan pernh alami mcm yg mommy alami. Then dia terus gi emergency department kat hospitl gov. Hopefully, semua baik2 sj. Take care puan. #TAPSupermoms #TAPactiveusers