Keguguran trimester kedua

Bismillahirahmanirahim. Assalamualaikum semua... Pengalaman saye sblan yg lépas. Bru ade kesempatan dan kekuatan untuk becerita. Pada 4.1 saye ke hosp. Kerana dékat ari2 saye ade rase sakit... Doc. Detect kencing Kotor dan doc bg saye ubat dan Bleh blik Tapi 5.1 sakit makin kerap air Bali saye mnum air masak saye mnum... Smpaii malam lg makin kerap Xbleh tdo makan muntah 6.1 jam 5.00 pg saye dah xrasan pergi ke hosp. Doc cek baby Uri semua ok.. Tapi Mase tu doc ckap mcm ade contraction die pgang perut ngeras kjap2... Saye Di masukkan ke wad pde ari tersebut dan pde jam 7.00 pg sakit Di Ari2 contraction terus mnerus sakit nak besalin saye rase nak mèneran dan akhirnye air ketumban pecah têrus tolak Emergency baby nak kluar dah.... Lahir lah baby pra matang Di usia 23 Minggu dan baby saye Xdpat diselmatkan Sebb terlalu kcik... Dan sekrang saye tengh bepantang. Doakan saye Di berI Rezeki lagi yé setelah 5 Tahun saye tunggu... siape2 ade pengalaman mcm saye boleh share.. Kandungan pertama

2 Balas

Allahu. Stiap yg brlaku psti ad hikmahnya... Moga sis tabah dan kuat. Sy doakn sis dpt rzeki zuriat lg ya.. ☺️ Sis doakn sy dan bby dlm kndungan sihat juga ya. Sy pn bru 22 week.. 🙃

Moga sis kuat untuk lalui ujian ni. Inshaallah ada rezeki sis lagi selepas ni, aamiin..