susu badan

Bila susu badan keluar?

2 Balas

Susu badan keluar bila baby lahir . Tu pun first day tu quantity sikit sangat . Bila nurse serah baby kat awak je terus bagi dia hisap puting walaupun tak de susu . Hisapan baby tu yang akan meransang penghasilan susu . Setiap sejam ke dua jam ambil baby bagi dia hisap . Insyaallah dalam satu hari tu susu akan keluar dan bertambah

5y ago

Kena strugle awal awal bersalin tu . Bukan sebab susu tak keluar je baby boleh lapar meragam tapi sebab baby pun tak reti nak hisap dengan betul . Awak boleh tengok video kat youtube untuk cara lekapan yang betul . Kalau baby cepat pandai senang nanti , tak de lah perut kembung . Anak saya malam first dengan second nangis teruk sebab perut masuk angin , susu sikit dan dia tak mau hisap sangat . Dia asyik hisap jari je , maybe sebab dari dalam perut dia dah hisap jari so dia suka jari lagi dari puting . Lepas tu mula lah rasa down rasa sedih sebab tak pandai nak susu kan anak

sya hri ke3 lps beranak