Apa yang anda buat bila suami merajuk?
Voice your Opinion
Pujuk
Belanja makan
Belikan hadiah
Lain-lain (sila komen di bawah)

2857 respon

78 Balas

laki merajuk ada 3 tahap. satu masih dpt dipujuk sbb mmg mau kena pujuk, kedua tu kalau boleh dia mau kita mnta maaf tapi dia pasang ego n boleh baik sendiri kalau kita xdtg mnta maaf pn. last ketiga dia mau kita sendiri sedar dan dia btl2 serius. bukn sbb ego dn dia x tunggu sgt pun kita dtg mnta maaf sbb dah serik sgt.. dia tunggu diri dia sendiri baik.. huhu.. sy dlm situasi no.3 lah skrg ni.. sy rasa nk2 je sembunyikan muka sy ni.. x snggup hadap situasi ni

suami saya jarang merajuk . biasanya kalau dia merajuk dia diam sahaja . tp masih bercakap dgn saya . kalau dia x bercakap tu mmg salah saya . saya lah kene minta maaf . lepas dah minta maaf dia akan pegang tangan saya genggam kuat² sambil dia cakap dia maafkan saya lepasni jgn buat lagi . lepastu cium dahi . dah settel . bila part saya , dia paling pening sbb susah nak makan pujukan🤣

Kalau mmg salah saya...biar reda sikit..turunkan ego dtg minta maaf,buat muka seposen,dia gelak saya sengeh..kami berpelukan dan saling minta maaf...dh luah kan apa2 dlm keadaan tenang sambil pelukan x dilepaskan...dh habis luah kiss tgn dia,dia kiss dahi...then settle..dua2 tenang...

Cari masa sesuai, peluk dan minta maaf. Salah sy dulu atau dia, sy suka minta maaf dulu.. Pastu peluk erat2 kiss pipi, dahi masing2 & jujur untuk clear the air. Beritahu sekali apa kita rasa & minta dia luahkan sekali.. Then settle, back to normal.. Alhamdulillah

setakat ni xpnh tgk dia.merajuk..tp pnh nmpk dia snyp je..mebi merajuk kut..bhahahaa..bila dia jd mcmtu..slalu geletek je dia.hahaha..knpem dia ok lepas.tu..ngn suh ank g dkt ayah lepas tu bpe second tu dia okla..😂😂😂😂😆😆😂

Biasanya kalau salah dia..dia akn reda sendiri dengan merajuknya tu,tapi kalau salah sya..dia akn ambil masa mahu bercakap dgan sya

pujuk dengan manja2,and klw suami ngada nak mrajuk lama2,sy pula ikut mrajuk..pastu mesti suami pula memujuk..dan selesaii🤣

saya akn biarkan dia rede sendiri. nnt die dah ok baru la masak lauk kegemaran die ✌🏻😜 #28Nov20  #TAPSuperMoms

Kalau saya yg salah sy akn cuba pujuk tp klu dia yg buat pasal pastu ngada2 nk merajuk mmg buat x layan je

xpndai pjuk..tp tgk jg mrajuk sbb apa..klu mmg salah sy mnta maaf la simple..slalunya buat xtahu😂