Perubahan Emosi Sewaktu Kehamilan

Bila pregnant ni memang tak dinafikan emosi kita tak stabil. Kadang tu, benda kecil pun boleh menangis teresak-esak. Siapa yang sama macam ni? Kalau ada cuba kongsikan!

Perubahan Emosi Sewaktu Kehamilan
28 Balas

sejak pregnant ni, saya banyak nangis sebab tak larat nak masak untuk husband.. rasa serba-salah, rasa tak guna, rasa nak mati sebab tak berguna langsung... padahal tak de alahan pun.. cuma sakit sgt kat belakang n asyik cramp.. Check2, scan2, doktor cakap retroverted uterus... sebab tu saya asyik sakit belakang n banyak cramp... pastu pulak, saya asyik banyak rasa irritated... tak tahu kenapa, rasa irritated sampai nak nangis... rasa nak marah walaupun tanpa sebab.. tu tak de sebab nak marah, pun rasa nak marah... kalau husband buat hal, bagi saya marah, mmg saya marah n kemarahan saya tu sangat lah lama... pastu, bila marah, saya sendiri balik yang nangis.. penat berperang dgn diri sendiri..🥲

4mo ago

saya dah jumpa psychiatrist dah.. mmg ada depression n anxiety.. simptom2nya start dari tahun hujung tahun 2013 ke awal tahun 2014. now dah 10 tahun.. but since pregnant, ada certain ubat yg tak boleh makan.. tiba2 kena stop ubat yg tak boleh makan tu, ganti dgn yg boleh makan time preggy.. sebab tu lah mentally kelam kabut n very drop recently..