Keadaan Perut Sewaktu Hamil

Bila pregnant ni, lain ibu lain betul keadaan perutnya. Ada yang membulat ke depan, ada yang mengembang dan lain-lain lagi. Mummy pula yang mana satu? Haa, cuba share dengan Min dan ibu-ibu lain!

Keadaan Perut Sewaktu Hamil
39 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
TapFluencer

Preg anak last ritu perut melebar.. semua pakat kata baby girl, scan swasta pun girl, beli persiapan semua pink, ekhh alih2 keluar boboy la labuuu... 😂😂 sebab anak breech, dia dari awal memang suka kedudukan melintang macam baby duk menyusu sampai la hari nak czer.. sekian..🤭🤭

2mo ago

Fazira, masa preg anak sulung dlu nampak shape badan langsing, masa preg kdua anak prempuan badan akak jadi melebar.. tu yang tak berapa nak ikut sangat petua ikut saiz bntuk perut..😅😅

perut besar..baru 5bulan tapi perut da mcm 9bulan mybe sbb badan kecik..anak 1st pon sama perut membesar dgn jayanya keluar 3.89kg..ank 2nd ni mybe ikot jejak ank 1st juga membesar sihat dlm perut🫶🏻🫶🏻🫶🏻

ada melebar..ada besar..ada kecik..ada rendah.. xde perut tinggi..sbb 7 Kali bersalin 9 Kali peknen..2 gugur

E. perut rendah membulat hahahahah. tp sejak dua menjak ni tk tahan baby mengeras je . ke mungkin sebab kita kurus kurang lemak?😅

2mo ago

kita memang baby boy. da 33w da hehehe.

Kalau saya pulak A , C dan E sekaligusss untuk anak yg ke 4 ni 😅 nak masuk 36 minggu ni baby still melintang 😭😭😭😭

saya kcil sgt prut dri khmilan mula2 sampai ank k4.tpi allah sayangkan malaikat kcil saya 3org cuma yg ad kt Dunia ni ank k4 je.

sama sis,sy pun bdn kecik..1st trimester ni..da nmpk btul..hehe

huhuhu perut saya besar and rendah ,mcm mne tu😂

D.sbb bdan mmg kecik.takde org tahu dh 6bln preg

perut besar 😅 mngkin sbb bdn berisi kot 🫢