Berdiri je di mata ni nmpk siaran tv tamat! Kenapa ya?

Bila duduk or baring ok

8 Balas

Saya pernah jadi msa lps brsalin, ni kira pitam, n call nurse, nurse srh pi klinik, rupanya drh rendah sngt. So dia kata bnyakkan rehat, kalau nk bangun, jgn trus2 bngun, slow2, dri baring ke duduk, bru boleh berdiri. Alhamdullilah okey, lgpun lps bersalin nurse srh makan ubt tmbah drh n sya x mkn samaa. mgkin jdi gituu

Kakak saya pernah nak pitam and pandangan mata pun kabur kabur. Bila pergi klinik swasta, (sebab weekends masa tu) doctor cakap dia suspect kakak pre-eclampsia. Cuba awak try pergi clinic and check. Saya dengar pre-eclampsia bahaya.

Terus refer doktor ya. Di KK dan dalam app ni pun selalu ada remind, kalau ada rasa penglihatan kabur waktu pregnant, cepat2 refer doktor

Dulu masa preggy selalu kena pitam ni . So kalau nak bangun tu slow2 kawal breathing.

Refer dr ya sis. Mybe hb/ bp low

biasanya hb low mcm tu

most probably Hb low.

Awak pitam ke?

4w ago

Xpitam lagi saya bile tasa camtu cepat cepat saya duduk.. bila duduk ok penglihatannya