1 month baby

Bila boleh buka mitten baby? baby sy,umur dh sebulan,tapi blum buka mitten sbb dia masi takut2 terkejut apabila mitten dia takda..

26 Balas

Kalau baby dah pandai tak cakar-cakar boleh je buka mitten tu. Lagi satu baby pakai mitten sebab takut sejuk..so bagi je pakai lama mana pun. Baby saya 7 bulan masih pakai lagi (walaupun bukan setiap hari) sebab suka sangat cakar atau menggaru..😅

Sy xpernah pakaikan mitten..selalu make sure kuku xpnjng.. alhmdulillah perkmbangan motor skill mnggunakn tgn dia agak cepat..cuba la ye..celah2 jari dia kena kerap bersihkan..berkeladak 😅 tp sedap dicium..

Dlm sebulan lebih bleh bkak dh...mula2 mng tercakar muka sndri... Lama2 nnti die pandai... Anak sy dulu mse mula2 bkak die gengganm je tgn die... Dh 3 4 bulan baru die start bukak tgn die...

sarung tangan kan ? dalam sebulan boleh da bukak bagi baby explore tangan2 die janji kalau kuku panjang kena potong je .. kalau nampak baby salu tekejut tu try laa bendung ke

Sy belum buka. Kesian dicakar muka smpai berdarah kuku dh potong. Maybe ada lg yg kt tepi2 tak potong habis. Kesian. So kena pakai lagi mittens 🤣baby nk masuk 2bulan

Ramai yg cakap sbulan lebih.. Sy pakai sampai 2 bulan.. Skrg pakaikan sekejap selepas mandi.. Lepas tu buka.. Mainkan jari2 die..Tidur bbedung,jadi da tak perlu pakai..

Sy dr lahir tak pakaikan, cuma bila kuku dia panjng dan sy tak sempat nak potong sy pakaikan kejap, maklumlah drg ni kdang2 tercakar muka sendiri

Sy memang xpkai kn ank mitten..just sntiasa cek kuku bby je.. booties pn after 4mths sy xpkai kn da..pakai booties bile mlm atau cuaca sejuk je..

Umur sebulan dah boleh buka mitten, lepas tu boleh latih baby menggenggam. Itu yang nurse pesan masa saya baru dapat anak pertama dulu 😊

Umur 2 bln lebih tu da blh. Masa sy checkup ank utk 2nd vaccine, doctor n nurse ada tegur suruh bukak mitten baby.