stop pakaikan mitten

Hi mommy, nak tanya mommy start tak pakaikan baby mitten bila ya? Hari tu g KKIA, ada dengar nurse bagitau kt mommy lain masa tu anak dia 3bln kalau tak silap, suruh stop pakaikan mitten

20 Balas

Mitten tu kita pakaikan sbb kuku baby biasanya masa lahir panjang,ini untuk elakkan baby cakar muka sendiri,bila dh potong pendek kuku dh xpayah pakai mitten dh😊

hari kedua. discharge dari hospital. potong kuku baby terus tak pakai mitten dah. biar baby boleh belajar pegang jari kita masa menyusu...

Sy sejak baby lahir mmg x pakaikan mitten kecuali waktu sejuk. Tapi kena tengok2 kuku baby. Kalau dah panjang potong so dia x tercalar muka sndiri.

Sy lpas sebulan X pkai da sarung tangan n stoking, mlm ja baru sy pkaikan stoking sbb anak sy x suka kene selimut

Sebulan dah boleh stop. Tapi, masa sebulan tu jangan laa direct pakai 24jam. Bagi juga baby rasa ransangan.

Sebulan.dh boleh buka..tp make sure kuku dia pendek...takut dia cakar muka dia

Sy stop pakai 1bulan lebih tp tgk2 jga sbb bby ni pndaiii cakar muka sdri hihi

Sebulan.. biar dia explore tangan dia... Tapi pakaikn juga kalau sejuk..

Sy sebulan je kasi mitten, lepas tu bukak dah, biar dia belajar

Sebulan lebih dh stop. Tp mlm ms tido pakai kan sampai 3bulan.