Pregnant selepas keguguran

Bila boleh buat buku pink? Saya keguguran bln 6 hari tu, dan Alhamdulillah sekarang baru +ve pregnant..Betul ke, kena cepat2 buka utk KK monitor lebih awal?

1 Balas

kkia bergantung pada tempat. ad yg boleh buka buku seawal upt +ve. kebanyakan 8week ke atas. puan blh hubungi kkia tempat puan utk kepastian. kalau nak cek kedudukan kantung, boleh ke private kalau ada bajet lebih. dalam 5weeks ke atas insyaAllah dah boleh trace kantung cuma belum nampak janin. utk lebih mudah,puan terus buat scan pada 8weeks dan ke atas. insyaAllah baby dah blh nampak