Tanda-Tanda Bersalin

Bila bercakap tanda-tanda bersalin ni, pastinya lain ibu lain pengalamannya. Ada yang tahu tahu bukaan dah 5cm padahal tak rasa sakit pun. Ada juga yang pecah air ketuban dan sebagainya. Anda pula macam mana? Apa tanda-tanda bersalin yang anda lalui? Jom kongsi dengan kami dan ibu-ibu lain!

Tanda-Tanda Bersalin
42 Balas

anak pertama air ketuban pecah dan anak dah berak dalam pada waktu malam.. air ketuban dah jadi warna hijau..takda sakit contraction.. jadi doktor terpaksa induce sebab bukaan hanya 2 cm dari malam sampai ke pagi.. peritnya kena induce.. harap yang kedua ni tak kena induce biarlah sakit semulajadi.

anak pertama induce 8pagi bersalin 3.30ptg anak kedua baby mengeras 5-10minit pukul 10pagi p hospital pukul 1.30ptg ,3.30prg dah bersalin. anak ketiga anak besar (xdak gdm) doktor suggest elektif czer,scan 3.9kg baby keluar 4.1kg

Anak pertama dulu pecah air ketuban.. g hsptal terus masuk labor room.. kena drip air sbb nya bukaan ada tp xde contraction.. skrg ni tgh mengandung ank kedua pula baru 20w xtaula pula mcm mn tnda2 yg ni.

6mo ago

Yela kot.. sbb sy tnya ubt ape nurse hnya ckp supaya cepatkan bukaan.. sakitnya smpai mse kena jahit xde pn rsa ape2..

anak no 1 - mengeras non stop(2hari kat wad) anak no 2 - pecah ketumban ( 6jam dlm lb) ank no 3 - tanda darah (30min dlm lb) ank no 4 - contraction kuat(30min dlm lb) ank no 5- moga dipermudahkan spt abg2nya..aminnnn

I'm a strong mother layan sakit contraction dari 36 weeks smpai 38 weeks xtahan surender serah diri bukaan baru 2cm..3 hari kena tahan, hari ke 4 kne paksa bersalin sbb ctraction terlalu kuat tp bukaan baru 3cm.

Contraction . Start pukul 12 malam dah mula rasa sakit2 tapi boleh layankan lagi . Tapi makin lama makin kerap and takboleh tahan . 4 pagi terus pegi hosp , check bukaan dah 4cm 😅

3 kali bersalin, 2 kali induce. anak 1st je normal ikut ada tanda2 nak bersalin. masa tu ada tompok darah berserta lendir. sehari jugak menunggu baby nak keluar

38 minggu 3 hari, perut dah mula sakit sakit..pergi hospital jalan baru buka 2cm.. saya mintak balik sebab tak nak duduk dalam wad... saya pregnant anak ke 3..

sulong contraction..no 2 sampai no 7 xde tanda lngsung..xde sakit xde kuar ape2..just mengeras perut..g klnik bt ve bukaan ada y dah 5cm n ada y 4cm

saya ketiga2 anak x pernah rasa pecah sdiri ketuban semua doktor pecahkan...xde tanda lansung just mgeras je😅 skrg otw anak no 4 harap dipermudahkan hihi