Resepi Finger Food Buat Si Manja, Sesuai Untuk Bayi 8-9 Bulan

Bila bayi berusia 8-9 bulan, ibu bapa boleh cuba berikan si manja finger food untuk anak belajar makan sendiri. Pastinya kali ini akan lebih teruja kerana boleh pegang makanan sendiri, tambahan lagi, finger food menggalakkan pertumbuhan gigi tau! Apa kata anda cuba resipi nugget ayam tanpa telur ini? Chicken Nugget Eggless -Isi ayam -Bawang holland -Bawang putih -‘Leek’ -Daun Saderi -Bayam -‘Cream cheese’ -‘Homemade rice cereal’ -Serbuk roti ‘homemade’ Cara-cara membuat: -Kisar bahan satu hingga tujuh dengan blender kering. -Masukkan ke dalam acuan pilihan dan kukus 10 minit. -Potong ikut bentuk pilihan. -Salut dengan bancuhan homemade rice cereal. -Golek atas serbuk roti. -Bakar atau goreng selama 10 minit hingga garing. Selamat mencuba!

Resepi Finger Food Buat Si Manja, Sesuai Untuk Bayi 8-9 Bulan
10 Balas

sedapnye. ni bukan anak je makan mak dia pun makan gak haha

😍Woww..thanks share resepi..nk try buat laa..☺️

emm..ni mak atuk nenek dia pun boleh makan. hehe

Mak yg makan rasanya. 😂 Thanks for sharing.

Best ni, satgi nak try buat. (klu rajin 😛)

Mohon rajin nk buat ni. Hehehee

nmpk sedap.. teringin plak

Nampak sedapp 😋

Menjilat jari ni

Sedapnya😋