Detail Scan

Hye Mommie’s, kalau untuk detail scan kandungan biasanya boleh buat week berapa ya? Kalau detail scan kita boleh tahu apa ja? Kalau untuk abnormal pada baby biasanya kita boleh detect tak waktu buat scan detail tu mcm sindrom down/tiada tempurung kepala/masalah jantung baby/lebihan cecair dikepala dan lain2 #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

details scan boleh buat dri 20week - 30week(boleh cek google klau keliru lagi). masa detail scan tu mmg akn nmpak smua organ baby and doc akn tngok normal atau abnormal. doc akn cek dri kepala smpai ke kaki dia. even organ dalaman mcm jantung and hati pn doc akn cek jgak.😊 sy buat detail scan sy masa sy 24weeks. skrg dh 31weeks😊

detail buat 18w ke 22w shaja . lebih dr tu susah nk nmpk dh mslh² tertentu . sindrom down tak silap waktu 12w ke 13w . tak silap lah . pernah terbaca dulu .

3y ago

ohh . mungkin mereka nk mudah kn kot . mcm sy tk jumpa lg yg buat pakej mcm tu . mesti 1 1 . paling² pun . 4d 5d mesti akn ada 2d tu . beza ikut tempat masing² . hee