baby bump

biasanya anak pertama, baby bump boleh nampak pada week keberapa ye?

26 Balas

saya pun nak tanya soalan sama. tp pregnancy kali ke3. kali ni perut macm x naik je. risau pun ada. dah 13w. lama pula nak tunggu next cek up. risau pun ada. perut mcm sama ja. rasanya yang 2 sebwlum ni 7w dah rasa kembang semangkuk ja. tak nampak macm mengandung pun. 😕

2y ago

samalah sis, tp sy dah 20 week. anak 2nd sy ckp baru nampak perut mama tp xbesar. baby baru start tendang slow. abg2 dh exticed..

kalau mcm sya , dekat2 nak bersalin masuk 9bulan bru nmpk baby bump.. utk ank pertama. yg ke-2 masuk 28mggu bru nampak. yg ke-3 nii masuk mggu ke 24 bru family perasan tgh preggy. badan x gemuk x kuyus . bmi normal sblm preggy.

Depends juga dgn org.. Sia haritu 6 months pun still x nmpk.. Sbb badan chubby.. Masa 37 week kna pksa bersalin pun doctor tnya.. Mmg baby kecik kh?.. Mana lh sia tau mou jawab.. Sia bukan doktor 😅😂baby 2kg jk tpi sihat..

bergantung pada badan org tu.. saya ni jenis gemok.. org xperasan pon saya Pregnant.. smpai la dh 4bln tu terpksa tukar uniform sbb seluar dh ketat... tu pon perut xnmpk sgt.. nmpk gemok mcm sblm preg je.. 🤣🤣🤣

saya masuk 7 bulan baru nampak baby bump . itupun ada jugak yang cakap perut kecik . tanya orang tua tua diorang cakap biasala anak sulung setengah orang perut kecik je .

Sy 13 week dah nampak 😂. Jenis bdn tinggi, gemuk tp xberapa gemuk haha. Kalau sebelum ni lemak byk dkt perut boleh kempiskan pakai seluar. Sekarang xboleh dh.

saya 28weeks bru nmpak.anak first juga..saya tinggi dan berat okey je . xpelah asalkan bby sihat sempurna je..doakan saya ye ibu2..sekarang dh 31weeks

Sy dkt 16 minggu pon perut mcm tu jee hehehe tkot jugak kalau apa2 kan tp prot ada cucuk geli2 insyaAllah bby sihat dlm tu walaupon dlm hati risau

Sy pun bby pertama. Baru 13 weeks.. tak sure la ni bby bump atau lemak 🤣 sy jenis kurus tapi perut maju ke depan eventho sebelum pregnant 🤣

depend juga sis, saya nak masuk 7 bulan bru bby bump nampak sngt, frst week smpai 26 mnggu kecik jer prut