1cm ke 2cm

Nak tanya kalau bukaan dah 1cm, dari 1cm tu nk ke 2cm brpe Lama? Sorry First Baby, xtahu.. nk ke bukaan cm seterusnya amik masa Lama? And mcm mana cara cepatkan bukaan ?#ingintahu #pleasehelp #firstmom #firstbaby

1 Balas

Mak sy (dia ex bidan) ckp 1cm tu bagaikan takde bukaan..kalau 2cm nk ke 3cm maybe few hours..kalau 3cm tu kemungkinan same day bersalin dh.

1y ago

Try mkn nanas? Still 1cm ke? Stimulation kat nipple pun membantu jugak. Lain2 mcm biasa bykkan berjalan, cangkung or bersama suami.