BUKAAN RAHIM

Assalammualaikum. dan selamat petang.. Nak tanya selalu kalau bukaan sudah 1cm mengambil masa berapa lama untuk beranak@ bukaan seterusnya?

3 Balas

saya bukaan 3cm + turun tanda darah..tapi tak sakit.. kena tahan wad.. 3 hari selepas tu baru bersalin.. lain org lain pengalamannya, tak sama.. ada yg cepat, ada yg lambat 😊😊

kalau pengalaman saya, doktor check pukul 4pm dah 1cm, then dalam 10pm bukaan dah 4cm. pukul 4pagi saya deliver. tapi lain orang lain pengalaman ya.

smge dpmdhkan ye sis