ramadhan dah tiba ?

Bf mommies.. ramadhan dah nak sampai, taksabar nak puasa. Tapi dlm masa yg sama, ada lah risau pasal baby, sbb dia nak bf, kita takdpt minum air seharian. Huhu ? apa kata mommies?

2 Balas

Pengalaman sy masa puasa tahun lps sblum masuk waktu subuh tu sy minum bnyk2 air. Dan bila berbuka/sahur sy minum sup. Dan Alhamdulillah sy dpt puasa penuh dan susu pun tak kurang. Tahun ni tak dpt lah puasa sbb preggy lg dan tak boleh perut kosong masuk angin terus.

4y ago

Yes air rendaman kurma atau kismis. Sedapnyeee manis2.

Saya tahun ni masuk kali ke4 puasa sambil bf. Pastikan minum air yg cukup. Kurma boleh ambil dalam 5-7biji dari waktu berbuka tu hingga sahur. Sahur wajib makan nasi. Kemudian saya minum horlicks 1 mug sebab tu milkbooster saya utk anak kali ni.

4y ago

Thanks awak. Yee tu lah tu, horlicks ni mikkbooster yg bagus, alhamdulillah. Selamat berpuasa ye 🤗