salam ramadhan mommies! ?

nak tau adakah disarankan mommy yang bf berpuasa? and rutin sahur mommy bf?

1 Balas

klau mampu berpuasa, boleh puasa. klau risau anak tak cukup susu, klau tak silap diboleh kan tidak berpuasa. ada dalil utk ibu menyusu yang risau anak dia tidak cukup susu jika dia berpuasa. sy pon ni first puasa and epmom. risau jugak tp doa harap2 mampu puasa dan susu kan baby. yg penting byk minum air kosong, minum dan mkn mkn berzat. susu kurma, horlick, oats. salam ramadan 😄