bra

betul ke pregnant tak elok pakai bra yg ada besi?

23 Balas

Sy x pasti pulak, tapi ada pembacaan yg sy buat bra besi ni mmg x elok sebab boleh menggalakkan kanser payu dara.. Better wktu pregnant bila d rumah buka bra spya payudara sihat dan brkembang dgn baik utk pnghasilan susu..bila kluar rumah pkai bra yg x ketat..dan selesa..

Depend... Sy kn pakai yg ada underwire klu x, rs nk terlondeh je breast tu😂klu jln rs nak pegang je. Tp time tidur sy pakai non wired. Sy jenis msti pakai bra or support. X biasa x pakai rs mcm nk tercabut je breast Ni lg time preg cup size naik smp F

Bukan x elok rasanya. Cuma xselesa. Sbb time preggy breast makin mbesar. Bila makin mbesar, pakai yg ade wire mmg x berapa selesa. Mcm saya prefer nursing bra dr preggy smpai la skrg menyusukan baby ni. Mmg selesa, xde wire bagai.

Klau sy mmg dari sebelum mengandung lagi mmg suka pkai bra yg ada besi..Tp, bila dh jadi mak buyung ni, rasa semput plak klau pkai yg ade besi. So, skrg ni sy prefer pkai ya takde besi tu..😊

Rmai ckp cmtu.. bg sy time pregn xselese pkai besi.. sbb dada mkin bsar.. kyte cpt brpeluh bile pregn tu yg xbpe sesuai.. lbey baik ambik yg jnis kain. Ly trus pkai mse bf nty

Betui2..nak2 kandungan dah makin besar..lagi rse cam xselesa pakai bra..tu pun pakai gi keje n lau nk kuar . Kt ruma mmg xpakai . Rimas n berpeluh. Huuu

Bukan lah tak elok. Tapi mengandung ni mmg akan lemas pakai bra besi. Rasa tak mau bercoli terus je. Hahaha so beli la yg takde besi utk lebih selesa

Haah. Masa first nak buat buku 12 weeks nurse pesan jangan pakai bra besi sbb bila makin membesar tak elok sngt utk kita.

sy biase pakai yg berbesi kalau x pakai yg berbesi rase mcm breast tu x terangkat😅 tp bile malam mmg x pakai bra lah

Sy kadang2 pakai bra pun rasa nak lemas sis... kalau pakai yg takde beside rasa selesa sikit dan tak sakit