boleh ke mnum susu farm fresh coklat

Aslmualaikum sy nak tny saya pregnant dah 17 weeks tiap2 malam mnum susu farm fresh coklat blh ke sb yang xde perisa sy xleh nk telan nt muntah

15 Balas

sy dr anak 1st smpi ni ke3 minum susu HL..mase anak 1st minum susu ibu mngandung gdm tinggi so dokter suggest susu HL..alhamdulillah skrg ngdg anak 2 n 3 xde mslh gdm

boleh je sis.. tp seimbang dgn air masak ye.. 1 kotak cukup kot sehari.. pastu try minum air barli suam 1 cawan sehari setiap mlm..

cuba tukar brand HL. sy minum susu kotak HL. nurse suruh susu tepung. tp sy takboleh minum susu tepung. muntah.

2y ago

rasanya boleh je. tp biasa kalau yg bperisa gula agak tinggi. tp ok je kena bilas dgn i putih

masa sy . dc sruh minum dutchlady kotak tuhje setiap pg . beperisa pon xpe . janji makan makann zat besi sis

Boleh tapi biasa yg berperisa ni gula agak tinggi 😁

2y ago

Heheh takpe la boleh je teruskan kalau takde masalah gdm 😁

boleh je. tp hl coklat ada byk sugar. nanti kena cover dgn i putih ye

Saya dlu hari2 susu farm fresh klu xde GDM ok je

ok je klau nk minum susu tu.😊

Minuman bercoklat boleh rendahkan hb

kerana susu tu sy sangkut gdm..