Dalam Pantang

Betul ke dalam pantang tak boleh basahkan rambut dan kerat kuku dlm masa 44hari? mohon pencerahan mommies2...

45 Balas

Sy smggu tak potong kuku dh rase pjg sgt n kotor. Klau tak potong kuku 44hari agknya dh sama pjg dgn rambut😂

5y ago

😂😂

X betul.Dalam pantang kena basuh rambut juga nanti sakit kepala sis. Kuku mesti potong. Dalam pantang kena jaga kebersihan

Mengarut! Sy bsuh jek kepale 2 ari skali n potong jek kuku klu dh pnjang. Nk jage bby kan.. msti laa dlm keadaan bersih.

Allahu xkn nak mkn n pgg bby dlm keadaan kuku pnjg adui xlalu hahaha. Bole kerat kuku simpan brsuci skali nnti time mnd nifas

boleh saja sis. . dlm pantang paling penting kena jaga kebersihan, bagi segar tubuh badan, baru selesa nak jaga baby nanti

Klu x cuci rmbut sehari pon da rse selekeh sgt....ni pulak 44 ari...cube la pikir sendiri..klu org kata x pyh?u nk ikot ke x?

5y ago

Mandi mcm biasa je la... Mandi air suam... Sy cucibrmbut hari2 .bru segar badan n kepala..

Saya basuh je rambut sis. Gatal2 kepala rasa dengan sanggul ikat tinggi, peluh celah2 rambut.

Xbetul tu,jgn la pcaya benda karut2 ni...dlm pntang la kter kena sntiasa bersihkan dri 😄

biasanya rambut xblh basah. tkut angin masuk dlm badan ibu. yg kuku sy tak pasti

Boleh je. Tpi cuci rambut pkai air suam ya. Rasa selesa klau air suam 😄