pantang larang

betul ke awal preggy tak di benarkan "bersame" suami ..setiap kali lps brsame akan kluar spotting 😥 coklat

21 Balas

bahaya klu ada yang keluar MCM tu saya pernah alami keguguran lepas je bersama suami esok nya tu dah ada keluar sikit part 1 saya tak hirau kan kedua kalinya dara DHA yang keluar tapi sikit jak tk lama seminggu gitu dh terjadi keguguran bnyak dara keluar dara yang kumpul lagi tu sebesar ganggaman tangan sakit Smpai tk jln dh p hospital pun lmbt dh janin bby dh keluar kecil sngt bby nya sebesar guli yang paling kecik warna putih. sebaik nya sis cek ke klinik dulu tnya doktor jangan bersama dulu dengan suami demi kebaikan sis juga dan anak dalam kandungan

4y ago

ooo sy pn xtnye dktr lg

setiap org kandungan berbeza, ada yg okey ada yg tak okey.. sepatutnya bila firstime bersama then kluar sebarang spotting,awk dh kena stop utk yg kedua dan seterusnya. tu maknanya kandungan awk tak cukup kuat,nk lg penerangan yg bagus boleh jumpa doctor.. nanti 2nd trimester boleh cuba balik,klau still sama.. kena tunggu sampai usia kandungan 9 bulan je la.. hujung2 takpe sbab nk mudahkan proses bersalin.

Sy dri awal kandungan xbersama suami. Sebab sblum ni ada sejarah keguguran. Skrng dah nak msuk 6 bulan pun still takut nak bersama suami. Trauma btl... Walaupun doc kata boleh tpi sy msih was2. Syukur jgk pjj dgn suami. Kdang2 pujuk suami utk berkorban demi ank.

saya nurse memang xgalakkan bersama suami sbb pernah keguguran tahun lepas ..tp saya bersama gak ngn suami sbb kesian kat suami .m tu pun sekali je bersama .. masa kandungan 10 week .. lepastu xde dh bersama .. walaupun xde kelua spotting

Dh jumpa doktor? Sbb kalau dh jumpa mmg doktor akan sarankan rehat dulu dr "bersama" suami kalau slps brsama tu ada keluar spotting sikit sekalipun. Ni pengalaman sy. Jumpa doktor utk dptkan nasihat doktor. Bg suami dgr sama2 ye.

saya 1st - 2nd trimester pun kluar spotting.. g jumpa doc & doc bagitahu elakkan bersama suami.. angkat benda berat..jalan jauh pun x dibenarkan.. dh msk 3rd trimester alhamdulillah dh ok dh

sy trimester 1 sllu je bersama. alhamdulillah tkde spotting or apa². tkthu pula bahaya bersama diawal pregnant. huhu

boleh, kalau xde apa apa masalah.. kalau ade spotting darah.. kena stop dulu lah.. bincang dgn doktor atau nurse..

better first trimester elakkan bersama sis, sy gugur bby 12weeks sbb tk jumpa doc spotting seminggu lps bersama

Saya ok je... Dari awal kehamilan.. Sampai nak bersalin... Mungkin ada sesetengah orang tak sama...