serbe salah

Berdose kah sye sebagai isteri yg nak pantang suami .. tidak ikut kemahuan suami untuk bersame??? (Dye mintak lepas pantang 44 hari)

26 Balas

Suami sy awl2 dah ckp tnggu betul2 clear baru boleh bersam..kalau x saya pun sakit..suami pun dpt penyakit sbbkn kotoran yg x bersih lagi..bincg dgn suami elok2..klau dlm masa 44hari nifas kering dan jahitan pulih sepenuhnya boleh dah lakukan dgn perlahan2.. Tapi...kalau x kering dan jahitan x elok lagi boleh minta suami puasa..kalau dia x pcaya bagi tnjuk tuala wanita n bagi tgok jahitan yg x elok..maafkan saya kalau agak kasar...kalau suami memaksa..boleh tnya doc or jbtn agama..minta jelaskan dgn sejelasnya..jgn kemudian hari bila isteri sakit mulalah tnya knpa jdi bgni..maafkan saya lagi..jgn kecam saya..saya cuma bercakap yg perlu..

Saya dalam mak mertua duk pesan kat suami suruh pantang 100 hari pun terjadi jugak pada hari ke 50 lebih . Memang fobia dan seriau masa tu tapi cuba pelan² . Bak kata UAI , "main tepi telaga" 😆 . Pastu rasa berani sikit baru bersama macam biasa tu pun pelahan² sampai dah boleh macam normal balik . Nifas saya hari ke 35 dah hbis pastu mai period . Kering period , luka pun dah elok cantik , badan pun dah berurut , dah sengkak , saya ON jela 😂 . Kalau pikir pasal hari tua nanti takut sakit macam² , cuba kita pikir balik dunia ni dah kat hujung² . Tak sempat tua pun ajal boleh sampai . Asalkan kita bersama tu tak memudaratkan diri kita .

Berdosa jika suami menyakiti isteri yg baru lepas bersalin. Adeh.. Bagi la isteri tu recover dulu. Awat merenyam sangat eh. Tak boleh sabar ke.. Huhu. Suh suami berselawat, berzikir byk2. Istigfar byk2. Kuat beno nafsunya 😅😅 depa ni tau sedap deme je. Had kita sakit idak pulak deme pikio. Adoi kasim

5y ago

Hahahaha..lawak baca.. Betul tu..stgh suami kira nak sedap je..masa tgk kita bersalin nangis x mau²😒🙄 kesian lah apa lah...caitt.. X menyabo²..

Saya pantang 100 hari . Kena berbincang dengan suami bg dia faham kenapa perlu berpantang. Ini badan kita , kalau dia sayang pasti dia faham. Ckp dgn suami n bagitahu dia sebab2 semua tu. jangan kita fikir dosa xikut ckp suami ,suami pun berdosa tau kalau xfhm dn boleh memudaratkan isteri.

Mmg.. dorg nih, org laki kdg ckup je 44hari dah mtk.. dia bkn thu kita nih fobia.. hadoiii ngilu lg.. xtahu nk kabor ape rsa tuh.. 😔😔 time pantang duk jauh2, dah hbih je pantang klau tiba2 dtg urut2 kaki tanpa disuruh tuh hahhh standby yek.. 😂😂🤭

5y ago

Hahaha.. Klu mak sy..dia xpesan kt sy, dia pesan kt suami.. Jgn buat apa2 lg..sabar jap dlm tempoh sekian2.. Suami pun angguk je.. Tp betul2 berkesan pesanan mak tu.. Baby dah 6 bln bru suami mintak. Kita plak yg jd risau..normal ke suami aku ni?? Bila tnya..dia kata dia ok, kawin bkn sbb sex semata².. Lgpun sekejap je..bkn makan tahun pun nak kena puasa😂😂

Hrap suami fhm luar dn dlaman kita sbgai ibu yg berpantang.. kalau sy.skit yg ada pon xok lagi apatah lagi bila sakit bila nk bersama dgn suami. Huhu mau menagis bucu ktil laa nti. Isau suami yg sedap isteri yg sakit xterkata 😭😭

Bawa2 bbincang la sis ngan suami tu..bagitaula reason yg munasabah supaya dia faham..atau cari artikel befkaitan share ngan suami..adeh suami pun xkesian ke tgk isteri sakit ngilu lps bersalin pun belum bole lupa lagi..

Kenapa rasa serba salah . Suami kena paham . Sis kena slow talk dgn dia . Karang da habis pantang lekat pulak lagi sorang 😅 . Sy bersalin pon fobia sampai sekarang terbawak mimpi lah masa nak lahirkan tu . Bincang elok2

Seram kalau dpt suami mcm ni.mcm x pndai sabar.sy tgh preggy skrg ni pun hubby x berani minta.snggup dia tahan sbb sy selalu rs x sihat.hubby ckp kawen ni bkn sbb sex je.

11mo ago

Betul tu kadang masa pegnen suami x sanggup nk mintak sbb tgk kite penat tgh pegnen.. tapi itulaa nafsu sy membuak buak masa pegnen.. sy pulak terminta minta dgn suami 🤣🤣

Kna bincang sis..kl jahitan tlmpau byk,n xsmbuh spnuhnya itu xbdosa sbb de sbb..mybe blh mmudratkn sis..sprti sy jhitan byk suami bg 107hari bpntang..sbaiknya sis tnjuk kt bhgian mna yg msh xelok..