Buka buku pink

Hi betul ke ada orang kata kalau lambat pergi check dkt KK nurse akan marah😅

16 Balas

Diorang akan marah bila kita lewat buka buku,sbb tu klu dah pregnant,boleh call kk/kd utk tanya bila boleh buka buku pink, sbb diorang pun bnyak pesakit..mcm sy, masa 8w sy dah call kd melaka pindah,sy bgtau sy dah 8minggu kalau sy buka buku lepas raya boleh x,masa tu bln puasa lagi,nes kata boleh,pastu mungkin lpas seminggu raya sy trus ke klinik,nes x marah heheh masa tu dah 10w..jgn lebih dari 12w mmg kena lah..

depends on nurse dan doktor jgk. sy doktor suh buka buku masa 13w tp sy lupa. msa 12w sy gi klinik kesihatan nk tnya dokumen apa yg kna bawak tp nurse suh terus daftar pastu marah² sy sbb sebelum ni pernah keguguran x boleh tangguh² daftar buku dan sbb sy tak bawa dokumen² tuk buka buku 😂 tiber salah kita pulak 😂

atas nurse KK to jgk sis... sy masuk 9week 3hari bru nurse Suh Dtg buat buku buat appoiment dari 6week lagi... normal kalau nurse marah... marah pun salah kita sndiri dh tahu pregnant kena buat appoiment awal2 biasa nurse akan bgi ayat Mcm to lah

tak silap yaa. sbb skrg 2bln da kena buka buku kan, tapi kalau kata kita da buat app. n diorg bagi tarikh , tuh takpa . mcm kt kl tak silap byk full. kena tunggu turn ,

kalo first pregnancy tak la.. tapi kalo da perna mengandung sblm ni, lewat buka buku mmg kena marah. tp depends sama kk juga, ada yg tak marah😊

Saya haritu bukak buku masa 12w 3d nurse dah tulis late booking, tapi dia tak marah pon sebab saya cakap saya pertama kali so tak tahu.

Sy 9 weeks baru boleh buka. Kk kata 7, 8weeks penuh.die bg 9 weeks.. Padahal awal 5weeks dah pergi booking buka buku pink.

saya hari tu 3 bulan pregnant nurse tak marah 🤣, yalah kita mana tau kita pregnant sekarang dah nk dekat 8 month 🤭

call dulu klinik.. selalu 11 atau 12 mnggu dah boleh bukak buku pink .. tp kena buat appoitmnt kat klinik dulu

ikut misi tu sis.. kekdg misi ni ade yg emosi tlebih.. ade yg ok.. hrp2 misi sis tu ok