Nak Tya sy ada bersama dgn suami 5hari sblum haid,bleh pregnant x .sbb skg dah lmbt seminggu xhaid

Bersama 5hari sblum haid

Nak Tya sy ada bersama dgn suami 5hari sblum haid,bleh pregnant x .sbb skg dah lmbt seminggu xhaid
9 Balas

selalunya tidak, sbb telur kita hidup 24 jam je . kne tahu hari subur tp if hari subur tu Time awak bersama insyaallah lekat kalau berlaku ovulasi . saya dlu buat opk utk tahu hari subur dan bila sy ovulasi walaupun period sy regular tp hri subur takkan sama dgn apps tu . kat apps ovulasi CD12 , bila buat opk dri habis priod. sy ovulasi CD10 . masatu mmg akn dpt opk yg terang pekat . time tu kalau bersama ada laa peluang nk pregnant if ada telur dan sperm yg berkualiti . jangan percaya sgt kat apps sbb fasa subur kita berbeza tiap bln .

soalan 1st saya, PERIOD AWAK TERATUR TAK? if teratur, waktu subur adalah dlm 14/15hari sebelum period.. so jawapan utk soalan awak, TAK BOLEH.. sebab dah habis fasa subur.. lewat sgt dah bersama 5hari sebelum period utk pregnant.. if period awak teratur, boleh laa percaya app ni.. if teratur, saya syor kan awak bersama start CD13-18 if tak teratur, jgn guna app utk predict period yaa..

1y ago

tq sis sgt mbantu

Kalau period regular/teratur. Maka jawapannya adalah “tak boleh” fasa subur dah lepas. Kalau irregular maka ade chance lagi. And irregular takleh predict guna apps ya. Tak tepat.

1y ago

Kann... ok sis tq

Klu ikut calendar awak tu ovulation day awak 6/2. Mcm jauh sgt je dgn 15/2, waktu subur hanya 24h window je time 6/2 tu. Tp xtahu lah klu dh rezeki 😂

awak kena cari waktu subur awak bila. time tu high change nk pregnant sgt tinggi☺️🌻

Sy pn lpas waktu subur mmng xsngka tup² ad rezeki da pn 9 mnggu skrg hehe

1y ago

hehe btl..sbb mindset kta time subur ja kn..Sy pn mmng btl² confius starting tu bila naik double line...ank Bru 2 taon...Sy czer lg sblm ni tulh rsau ..nk xnk terima ja lh da rezeki kta hehe

bersama bukan wktu subur chances nak mengandung 1% je.

aku pon smggu lewat.. tau2 da ade.. ha cmtu..

1y ago

kan .tunggu haid belum lagi .tapi dah sakit kpla mual nie ..

rasanya idak