Kalau diberi pilihan ibu nak bersalin di hospital mana?
Voice your Opinion
Hospital kerajaan
Hospital swasta
Klinik swasta ada pakej bersalin

41955 respon

138 Balas

Bila fikirkan keselamatan (ada ramai doktor pakar), rasanya nak bersalin kat hospital kerajaan..tapi bila fikirkan keselesaan dan suami boleh teman, rasa nak bersalin kat hospital swasta.. keliru pula rasa..berdebar pun ada sebab anak sulung.. Apapun, semoga saya dapat bersalin dengan mudah di hospital yang selesa dan selamat InshaAllah aamiin ❤

Jika diberi pilihan, saya akan pilih untuk bersalin di hospital swasta. Tapi untuk kali ni sy akan bersalin di gov hosp. due to multiple pregnancy.. 2 orang anak sebelum ni dua2 sektor dah pernah merasa. Alhamdulillah layanan di gov pun baik2 saja. Cuma di gov kena berdikari lah.. Rezeki masing2... Insyaallah doa yang baik2, pasti yang baik2 saja akan menyusul 😉

Suami org kerajaan, gunakan kelebihan yg ada! Buat apa byar mahal sedangkan blh dpt perkhidmatan percuma. Perkhidmatan hospital kerajaan skrg pun dh smakin moden. Layanan pn brtambah baik. Alhamdulillah 2 org ank sy brsalin di hospital kerajaan. Sgt brpuas hati! Yg ketiga ni pun bakal di hospital kerajaan juga

Kerajaan😁 Sakit tetap sama wlwpun ada ckp swasta layanannya bagus tp hospital kerajaan jgk xkurang hebat..Bersyukur sbb 2 org anak dpt nurse&doktor yg baik xspt apa org lain ckp..Suami masih blh temankan kita ada disisi kita wlwpun hospital kerajaan..Harap anak ke3 ni dpt doktor&nurse yg baik2 jgk..

perkhidmatan hosp kerajaan skg dh smakin baik, xsmua kakitangan teruk.....cuma pesakit smakin rmai, klu lambat biasa lh....nk cpt layanan ala kayangan de duit lbh baik ke swasta...xpyh nk komplen sgt brsyukur pe yg ada!

Hritu nk mik fpp dkt putrjy full alredy..last2 kerajaan je..nk2 bersalin awl 34wik think about cost if bby admited @nicu.how long that bby need to stay n how the cost.. . so i'm prefer government.. the service also good ..jnji smuanya slmt.. Alhamdulilah... 😉

3y ago

berapa ye kos bersalin dkt situ

senang hsptl krjaan nie..pe2 kes brt hspitl private akn rjuk sne gk..xprlulh canggih dan lyanan tiptop sbb sakit bsalin sme je.ank2 sme bsalin kt hsotl krjaan..ok je...lg stu sbb sdr kemampuan suami dan xpening kos bil hspital..tp klu dy@psgn dy de klink panel..lain cter lh..spe xnk kn..

4y ago

Jwpnnye hak individual, klu psngan rs xmampu bsalin la gov, klu rs mampu apa salahnye, alhamdulilah suami saya mmahami, saya pnh ke gov, Penah ke swstr.. 2 2 dpermudahkan.. No 3 ni insha allah bsalin swstr, suami kata da duit lbh, lg pon dia nak bg saya ng bayi keselesaan.. Lg 1 bsalin swstr tolak ke gov, KALAU baby da mslh, sapa la parents dlm dunia ni nak baby dia bsalin da mslh.. So doa la baik2 insha allah kwn2 dlm group ni bsalin swstr ke gov ke, supaya bayi ng ibu sihat hendaknyeee.. Amin

kalau ada rezeki nak jugak besalin swasta.. siapa je yg taknak di temani org tersayang saat kite sedang bertarung nyawa demi si kecil yg dilahir kan.. nak2 pulak skrg ni musim c19 lagi lg laa susah.. 😊 kerajaan pun boleh jg asal semua selamat aje..

Saya nak Swasta…Alhamdulillah Rezeki…..syukur suami ada insuran tmpt kerja……Boleh jgk bersalin dkt swasta……kawan2 encik suami…..diorang punya isteri semua bersalin di hospital swasta yg sama…😂…. Klu xda insuran…terpaksa pilih hospital kerajaan la jawabnye……

klinik kerajaan sebab dah biase bersalin suami tiada di sisi sebab kami PJJ. selalu dia xsempat sampai sy dah bersalin. anak 1st mak teman. anak 2nd nurse je teman 😀 so utk ank 3rd ni dah xkisah janji semua selamat dan dipermudahkan. Aaminnn...