Kalau diberi pilihan ibu nak bersalin di hospital mana?
Voice your Opinion
Hospital kerajaan
Hospital swasta
Klinik swasta ada pakej bersalin

41956 respon

138 Balas

ank sy tiga2 bersalin krajaan dan suami teman..ank yg ke 4 ni bila tau covid suami x bole teman..trus suami simpan duit & booking sy utk besalin diswsta... Alhamdulilah trima kasih husben..doakn sy & babu... due date ujung bln 2 / 2021 ♥

skrg first pregnancy, awal² dh ckp kat suami nk pegi government.. sbb kita xdapat nk jangka risiko masa nak bersalin nanti... xnk nanti dah pegi swasta, sekali kena tolak pegi government... membazir duit & masa..

Anak2 sebelum ni semua bersalin di hospital kerajaan dan saya rasa di hospital kerajaan juga kemudahan dia tiptop serta friendly staff. Namun saya tak ada masalah pada yg memilih bersalin di hosp swasta. Pilihan masing2 🤗

hospital kerajaan sbb saya mengandung kembar kemungkinan berisiko ketika kelahiran..even skrg setiap minggu kena scan dan jumpa doc pakar MFM..doakan saya selamat melahirkan nanti ye(doc ckp awal sebulan dari due date)🤗

dah kata klu ada pilihan, pilih lh klinikyg ada pakej.... blh lh bwa en.suami kat lr, tp apakn daya, mampu hosp gov jer lah 😄😄😄😄 sblm ni 3 org ank.. ok jer hosp.gov,cuma suami x merasalh nk smbut bby🤭🤭

dlm keadaan pendemix covid ni,, dgn suami tk boleh berada disisi, swaktu di hosp gov dan dlm labour room,, jdi pilihan saya kali ini, nk klinik swasta yg boleh suami ada dcc..

kerajaan tp sy akan amek pakej FPP so bole pilih doktor yg kita nak dan pilih katil privacy sndr .. murah dr swasta. suami pon dah pakat nk ada di sisi sy waktu sakit nk beranak.. lagi2 anak first ..

5y ago

Mcm mne nk ambik pakej FPP tu ye

Kalo diberi pilihan la, mmg berangan nak bsalin kat Hospital swasta yg ada package bersalin bagai tu 😅 tp saya xder pilihan sebab berisiko 😂 so, kena bsalin kat Hospital kerajaan 😁

Kerajaan pun ok , kalau dpt layanan yg teruk tu bukan sebab hosp tp sebabkan nurse / doc tu Setakat ni ok je , jimat duit bnyk juga la dri swasta Ikut la kemampuan masing2

Sebab Hospital kerajaan jika berlaku apa2 mereka akan cepat bertindak. Macam saya high risiko, mereka sentiasa jaga untuk pastikan kandungan saya selamat