sekadar luahan

Bersalah sangat ke saya ni bila pregnant lagi masa anak pertama baru 5 bulan 15 hari? Walaupun makan ubat tak pernah skip, tapi klau mengandung lgi tu, slh sy ke? Sedih bila nurse cakap "Gelojoh sangat ke awak nak mengandung sampai tak boleh tunggu anak besar sikit?" Kalau nurse tegur untuk kebaikkan. Saya tak terasa sgt tp dia ckap yg mcamtu, deep smpai ke hati. ?

41 Balas

Pekakkn ja telinga sis😆law rsa nak marah tu nurse marah ja... Sepa sruh dia x jga mulut😪sya dlu bkn nurse tpi doktr yg marah sya... Sya taw lar sya ada risiko tyroid tpi da memng rezeki cmna lgipon anak 1st da umur 4 tahun pon bkn nya mngandung dkat2 pon... Msa anak 1st ok ja pon doktr be4 tis x marah2 pon😑 ni doktr yg sorng plak panas aty nak urus sya... Sya x kisah law doktr xnak handle kes prgnnt sya pas ja lar ngan doktr laen... Ni x mulut maen hambur ja... Siap org luar yg ddk2 dkt luar bole dgar lgi doktr tu mbebel2 x tntu psal🙄 tahan2 punya tahan sakit plak aty sya... Skali sya naikkn suara sbb rsa da emosi tu cm x stabil... Ahahah bru tu doktr slow talk ngan sya... Geram plus nak cili2 mlut doktr tu pon ada... Ahahahha now sya da slmata brsalin dan tgh brpantang 19 days👶

tak salah sis. kalau memang Tuhan yg kehendak, manusia merancang macam mana pun, tetap tak boleh melawan kuasa Tuhan. in sha Allah, mungkin baby ni beri rezeki untuk Pn sekeluarga. Memang ada org yg mcm Pn dekat luar sana, Pn tak berseorangan. Ada ketahanan badan yg kuat hingga pil perancang pun tak jalan. Saya doakan Pn sihat slalu ya. Yg penting emosi kena jaga. Nak jaga anak kecik and tahan alahan mengandung ni tak senang. semoga Pn kuat n ceria slalu

Anak tu rezeki. Ye.. paham tu kerja mereka.. Mereka nak pastikan kita ni dah kuat. Rahim dah sihat. Tapi andai Allah nak bg. Siapa kita nak halang. Just anggap sekadar angin lalu yg masuk ke telinga. Kita teruskan besarkan baby. Anak tak salah. Ibu ayah tak salah. Rezeki tu Allah yang hantar untuk kita jaga. Bukan Nurse tu yang jaga anak kita nanti. Keep smile ibu. Nanti Seronok dapat tengok anak pergi sekolah sama² bila dah besar.

ya tuhan.. jhtnya.. mmg ada segelintir nurse mcm tu tapi awk jgn ambil peduli ckp nurse yg buruk tuk didengar tu.. ishh.. awk jgn kisah sgt ckp nurse tu.. dorang punya mulut kita jgn kisah ya.. yg penting sis dah maklum awal2 yg sis pregnant lagi biarpun baby masih kecil. kan itu rezeki.. tuhan tahu lah tu nk bagi sbb sis mampu, nurse tu entah kenapa apa yg merasukinya smpai ckp mcm tu.. ah!

Allahu..kalau saya di tempat awak pun akan rasa sentap. Bukan salah awak pun, sebab awak dah makan pil cuma dah rezeki Allah nak bagi. Jangan sedih2 ya, kena positif. Awak ada baby 5months dan si kecil kat dalam tu yg masih perlukan perhatian. Dapatkan sokongan dari suami dan org2 sekeliling, sentiasa kuat insyaAllah everything will be okay 😊

Puan pun tahu jawapannya memang tak salah. Why not if ready kan. Cuma untuk kesihatan, dinasihatkan untuk ada next pregnancy slps tempoh 18 bulan kelahiran sebelumnya. Dalam life ni mulut org mmg tak boleh nak buat apa. Kalau nurse xmembawang, org keliling pulak mulut mcm longkang. Tenangkan diri & enjoy your pregnancy 😬

biasa la tu.. sebenarnya nurse pikir keadaan badan awk x cukup rehat.. baru abis kuderat lahirkan seorg zuriat...just pikir positive..patutnya husband awk jugak perlu main peranan.. sebab biler kite mkn perancang..x boleh lewat dari satu jam waktu patut kite mkn....ni pengalaman sy sendir

4y ago

Ye nurse pkir tapi at least ckp la leklok ..

Cakap dengan nurse tu takde otak ke? Allah nak bagi apa benda yang bising2 orang dpt rezeki lagi. Kot ye pun ada nasihat doktor suruh jarak pregnant 2/3 years after previous baby. Boleh kan cakap elok2? Eee geram betul manusia macam ni. Rasanya tahu dah lah nurse kat mana ni 🤬

Sama la saya , jarak dkt juga , memang dri mula buat buku smpai nk besalin pun tetap sama juga Nk buat mcm mna kan dah rezeki Allah nk bg , gugur kang dosa , kt luar sana pun rmai yg nk anak tp tk dpt Saya buat taktahu je , sbb malas nk stress2 kang efek time mengandung pula

kbnykkn nurse mulut mmg ckp lepas... klau sy dia ckp lepas, sy pon ckp lepas jgk... 😂 xde masa nk jga hati org... yg beranak tu kita, bukan dia.. dia tu buat je keje dia. x payah nk atur kn rezeki, tu kn kerja Allah nk bgi kita trima je lh.. abis citer