sekadar luahan

Bersalah sangat ke saya ni bila pregnant lagi masa anak pertama baru 5 bulan 15 hari? Walaupun makan ubat tak pernah skip, tapi klau mengandung lgi tu, slh sy ke? Sedih bila nurse cakap "Gelojoh sangat ke awak nak mengandung sampai tak boleh tunggu anak besar sikit?" Kalau nurse tegur untuk kebaikkan. Saya tak terasa sgt tp dia ckap yg mcamtu, deep smpai ke hati. ?

41 Balas

sabar sis..mulut org ni mmg ssh nk tutup..dh rezeki tu nk buat cmna kan. cuma lps ni sis kena fikir cara perancang lain yg lbih efektif la eaa..risau jg berulang lg..tkt sis yg xlarat..rahim pn perlu btl2 smbuh..utk ksihatan jangka masa panjang 😊

Sy pun xtau apa masalah nurse tu. Mungkin dia xada anak tak. Apa pun sis usahlah ambil hati sgt dgn kata2 dia ya. Just enjoy your pregnancy. Apa nk buat dh rezeki. Mungkin nurse tu cuma marah sbb boleh membahayakan kesihatan awak dan bayi seterusnya

nurse mmg kbnykkn mcn tu, dorang mybe isau sbb tugas mrka pntau ksihtan kite, dorang tkt kite xkuat jer,, klu sy sy nk beranak rapat2,nk ank rmai2 tp keadaan xizinkn.. apa2 Tahniah sis jga bby n bby dlm kandungan leklok..

sy skrg da 3 bulan pregnant,ank bru 10bln,alhamdulilah g wt buku pink pun nurse snyum jer..dr pun snyum je..huhuhu...think positif sis,n enjoy your preggy..rzeki allah nk bg awl..kte trime je la..

sis X slh...sabar byk2 ye...dh Allah nk bg lg..rezeki Tu..nurse mmg kbnyakan mcm tu...sis buat2 X dgr je..jgn smpn dlm ati..sy pnah rse...sedih...buat bnde y sis happy utk lupa pe y nurse ckp tu ae..😊

semua tu keje allah..manusia biasa lah boleh ckp..ada kwn sy lg lah, dah ikat pun boleh mengandung lg, anak luar rahim pula tu.. alhamdulillah panjang umur anak dia.. skrg dah umur 8 tahun.

Sis x salah,jangan salahkan diri,rezeki dari Allah sis alhamdulillah,positive ok . Allah sebaik baik perancang fokus anak ,kesihatan sis dan baby dalam kandungan just ignore the negative vibes

KALAU SAYA DAH BALAS DAH .HAAH SAYA GELOJOH KENAPA ? TAPI SAYA OKAY JE IF TAK CZER .. SEBAB UMUR MAKIN TUA SO BIA LA TIME LARAT NI . DAH 30 NANTI AHHH TAKNAK LAH URAT2 DAH SAKIT AHAKS

Amboi nurse ni. Nama pun rezeki kan. Nak buat macam mana. Sebut jer la alhamdulillah ke.. Tahniah ke.. Nak jugak la yang negative.. Hmm.. Merendahkan martabat nurse betul.

Pengalaman sis sme cam sy ..ambil perancang jgk sy mkn ubt jgk xpernah skip pom ubat.. Tpi bile umur ank sy genap 11bulan sy pregnant plk.. Nurse pom ckp cmtu jgk.. Sdhh