Pregnant 6 bulan tapi tak nampak sangat baby bump 🥲

Momies ada masalah mcm ni jugak tak? Bila jalan ke mana2 selalu org tegur tak nampak mcm mengandung. Kdg terasa hati jg 🥲 #6monthspregnant

30 Balas

die bkn terasa hati...sy fhm perasaan tu tp bg sy , sy rse rimas n annoyying bile org dok tegur keciknye perut keciknye perut...kkdg bile gndung bnde cmni pon bt kite terpk bukan2...sbb org asik dok tegur ulang2...mcm seolah2 bile pregnant perut wajib nk kne besar so baby kt dlm pon mmbesar...kalau perut kecik ni mcm nk ckp baby kt dlm xmmbsar/kecik...pdahal perut kecik ke besar xde isu as long baby sihat...org sekeliling ptutnye jgn tegur bnde yg xpenting...ptutnye tnye baby sihat x check up smue ok ke x...bkn sibuk perut kecik besar lonjong bulat 😌

3y ago

tulah...kdg2 mls nk jwb balik...😂da salu sgt tegur...sibuk btul gn perut org...sy lebih suka xnmpk bby bump sbnanye sbb klu nmpk org tau kte gndung nt lg la mcm2 soalan belum lg pantang larang merepek2 die nk bgtau kite😪lemah betul nk dnga

xpe. asalkan ibu ngn baby sihat2 je. bgi sy lagi suka perut kecik. mudah nk sorok. mudah nk bergerak. mcm sy aritu 6 bulan dh mcm 9 bulan. pakai baju besar2 pun tetap nampak sgt. perut sy kecik. bila pregnant memg nampak bulat kedepan. tpi xselesa sis. nk duduk bangun nk jalan. even nk solat pun pergerakan mcm limit sgt. terpksa solat duduk kat kerusi. pdhal baby keluar kecik aje.

sy nk msuk 8 bln org ckp x nampak.. sampai org dk bandingkan dgn adik ipar selang sminggu je dgn sy.. dia nampak baby bump bsar.. sy lak mcm x ngandung tp kalu bkak baju nampak je sbenarnya skit.. mmg lh kecil... tp mmg agak trasa jgk lh bila dgr mcm tu..tahan tlinga je asal baby sihat..sy fkir positif je mgkin sbb sy anak first, dia lak anak ke4 dh..huhu

Saya punya perut jenis B belly sbb jenis badan berisi. So lebih kepada nampak mcm buncit. Org selalu cakap perut saya tak nampak sangat walau dah 6 bulan. Bila pergi scan semua nya normal dan selari dgn minggu kehamilan. Tu paling penting sis.

Biasalah tu sis . Sy pon masatu pregnant 5 bln dorg kata keciknya perut tak nampak . Dh 9 bulan mcm baru 7/8 bln perut . Skali kuar 3.38 kilo . Dun worry sis . Biasa perut kecik lepas pantang cepat kuyus .

Sy 3 weeks lg nak due baru mengejut besar baby bump. Even some friends & colleagues x perasan pun yg I was pregnant. No big deal for me. As long as my baby's healthy. 2.95kg baby ❤️

kenapa nak terasa pulak?🤔🤔 selagi perkembangan baby normal sihat sejahtera. tak perlu nak pusing2 kepala pun.. lain ibu lain la kejadiannya, kalau semua spesen je, tu robot namanya 🤭🤭🤭

3y ago

jenis yg suka compare ni , elok cari ayat paling pedas tapi sopan je cakap dekat dia 🤭🤭

sama mcm sy,slalu org tegur comelnya perut,sbb 8 bln pun xnmpk sgt😂 xperlu trasa hati,asalkan baby sihat,bersyukurlah..tgh prgnt,org tegur "kau xde ank lgi ke" pdhl baby kat dlm perut dh😊

3y ago

Betul, saya pun tapi buat tak kesah je janji bby sihat.

Mungkin sebab puan tinggi, atau berbadan besar sikit atau ni first pregnancy, so dia tak nampak sangat but no worries! Nanti check up tanya doc whether is it normal baby bump kecik

Eh takpe, sy lagi suke tak nmpak sgt... hahaha sy anak yg pertama, 3 bulan je da nmpak baby bump, now anak kedua, lagi tak nmpak langsung. Jgn risau mummy, enjoy ur pregnancy 🥰