Adakah berlebihan berat badan atau kekurangan berat badan mempengaruhi kebarangkalian untuk hamil?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

2849 respon

15 Balas

Betul, saya sebelum nak lekat tu badan saya naik mendadak, sampai 80kg lari dari BMI, selama 3tahun. Period pun on/off tak macam sebelum kahwin elok je teratur.. pastu tahun 2020 saya nekad nak turunkan berat badan asal, diet laki bini, kami bersukan semua, berat dah pun turun mendadak, bulan depannya terus saya disahkan hamil😅 nasib baik sedar awal2, kalau tak termakan ubat keluar period.

ye...berat yg brlebihan mahupun trllu kurang menambah potensi kesukaran hamil bg yg sedia mngalami mslh ksburan.. sy sdri obes. dan alami mslh ksburan.sukar hamil dan ttc spnjg 10 thun. bila diet lost weight Alhamdulillah brjaya hamil scra smulajdi.xsmpat nk jalani iui ke2.

normal berat saya 102kg.. haritu ade amal diet.. turun la 95kg then terus pregnant..

ipar sya kurus tggi hamil, Alhamdulillah 3 anak

Alhamdulillah. Sy kurus, tp terus lekat.

sy bukak buku pink pon mse berat 83kg..

tidak tau,😀

tidak pasti

mungkin

Tidak