Berapa kerap anda bergaduh dengan pasangan sepanjang tempoh hamil?
Voice your Opinion
Hampir setiap hari
Dalam sebulan sekali
Tidak pernah lagi

9515 respon

56 Balas

Xpernah. Xde sbb nk gaduh. Sblm pregnant pun payah nau nk gaduh. Entah, buang masa je nk gaduh2. Psgn ni pinjaman, gaduh2 merajuk2, buatnya dia g keje pastu accident, meninggal. Nyesal xsudah. Benda blh bawak bincang. Kalau biasa gaduh, nt dpn ank pun bergaduh, tarik muka bagai.

Jarang gadoh, sbb suami jenis manja memanjang, suka kiss & hug setiap kali bngun tido & sebelum tido. so mood always calm down & sgt bnyak membantu urusan rumah. 🥰😘 Alhamdulillah ala kullihal ❣️

3y ago

Alhamdulillah. Suami sy pun mcm tu. Laki bini jenis manja 😂 semoga berkekalan 💕💕

entah berapa kali pun tak ingat. jarang gaduh. suami faham keadaan saya yang tak boleh stress dan kena sentiasa tenang. dia banyak membantu sbb pregnant kali ni berlainan sangat dengan yang sebelum² ni.

Adalah jga skli skla tp skjp dh ok. Tipu xgduh 🤣 xsyok jga klu xgduh. Klu gduh mmg dia yg klah, pjuk blik lps tu kna ada hbuan mcm jln2, nk mkn apa bli apa 🤣. Kita king.. 😂 Gduh mnja2 xda motif 😆

2y ago

sama ahahahaha Allah

suami balik ujung mggu je... jadi kena maximize quality time bersama. ada masalah luahkan elok2. time pregnant pun dia paham keadaan kita. dah tua2 ni terus terang je kalau ada masalah

sblom ni ddk gan makmertua gaduh sokmo,pinggan hbis pecah,lepas setahun ddk sendiri pregnant tak pernah gaduh alhamdulillah,klau merajuk pon suami selalu pujuk 🥰🥰 ...

jrg sgt bgaduh bila time pregnnt..sb nk ambik aura positif..ckp yg baik2 ja..mrajuk ckit2 tu ada la.. sb suami mmg pndai jg hti dn pndai mmujuk..nk gduh pun xjdi🥰🥰

sgt3 jarang, sy dgn suami pjj.. klau boleh suami xnk langsung gaduh dgn sy, sy je kdg2 suka cari psl.. merajuk.. tpi suami pujuk jgk dgn buat lawak.. xjadi nk merajuk

alhamdulillah, sejak mengandung anak ketiga belum pernah lagi. saya tak boleh stress, nanti sesak nafas. tahun 2019, 3 kali saya masuk HKL zon kuning sebab stress.

hampir setiap hari, sbb dia suka letak barang bersepah2 lepas balik keje, saya penat nak kemas n sakit mata 😅