Anda ada rutin bercerita sebelum tidur untuk anak-anak tak?
Voice your Opinion
Ya, setiap malam sebelum tidur
Tidak

2680 respon

17 Balas

story telling , mmg x da. 😆 , bila suruh tutup tv , suruh standby di tempat tidur masing2 , anak2 golek2 tidur sendiri. kadang2 sempat tanya anak2 sebelum tidur, apa diaorg buat pada waktu siang tadi. kadang2 dengar luahan anak2. peluk cium diaorg sebelum tidur. 😊

biase msuk bilik on radio ayat alquran..off lampu..pstu kte borak² ngn die..ajak kira 124..bc abc..bc doa..bc alif ba ta..gurau²..pstu bru la ajak die tido..sambil usap² bdn die.

Sy pasang mengaji je sampai anak2 lena. Yg bagusnya insyaallah blh elakkan gangguan syaitan kt anak

blum smpat bkak bku... die dlu y bkak... tp... brsdia bli bku bru... klit n isi akn trpsah...

Sebelum tidur kami ajarkan anak membaca Alfatihah, 3kul,surah Almulk dan doa tidur

xbaca buku. .tp kkdg borak2 dgn ank sblm tdo .heheh

bercerita n nyanyi bg dia penat n tidur nyenyK 🤣

Anak pertama masih dalam perut belum lahir.. Hehe

tidak..cuma sebelum tdo ajar baca doa tdo..

ya ade,sbb tu anak banyak mulut